Puernic incendiu în localitatea Borleasa! Două case au fost cuprinse de flăcări

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița ! Năsăud a fost sesizat ieri, cu privire la producerea unui incendiu la o casă de locuit pe raza localității Borleasa.

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean s-au deplasat de urgență la locul evenimentului.

În momentul sosirii la locul intervenției, pompierii au constat că ardea o casa de locuit și anexa acesteia și flăcările s-au extins la gospodăria învecinată. Pompierii militari, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Spermezeu și Târlișua, au acționat cu mai multe linii de refulare pentru localizarea și lichidarea incendiului. Ulterior, a fost solicitată în sprijin o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești.

Intervenția a durat aproximativ 6 ore, în urma incendiului au ars acoperișul și podul primei locuințe pe o suprafață de aproximativ 40 mp, mobilier, aparatură electrocasnică, un grajd, o șură, 1500 kg porumb, un porc și mai multe păsări, iar în cea de-a doua gospodărie acoperișul pe o suprafață 80 mp, grajdul și șura pe o suprafață de 70 mp, 16 m3 cherestea și alte obiecte depozitate în anexele gospodărești.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Leave a comment