Vineri va avea loc bursa locurilor de muncă pentru absolvenți! Vezi câți angajatori participă și ce posturi oferă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud organizează la finele acestei săptămâni o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă, ediție care se adresează tuturor absolvenților de învățământ promoția 2012, care doresc să ocupe un loc de muncă.

Conform datelor prezentate de AJOFM BN, până la această dată au fost contactați 122 agenți economici. Dintre aceștia, doar 26 au confirmat participarea la bursă oferind 85 locuri de muncă. Nouă posturi vacante sunt pentru absolvenții cu studii superioare, iar celelalte 76 pentru cei cu studii medii și profesionale.

Principalele meserii în care sunt oferite locurile de muncă vacante pentru bursă sunt inginer mecanic, inginer chimist, inginer electromecanic, proiectant, contabil, sudor, strungar, lăcătus mecanic, zidar, dulgher, tâmplar universal, vânzator, vopsitor industrial, operator prelucrare mase plastic, confecționer tricotaje, bucătar, ospătar, barman și muncitor necalificat.

Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru somaj și stimularea ocupării forței de muncă prevede acordarea unor măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă care se adresează atât persoanelor în căutarea unui loc de munca, cât și angajatorilor.

Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ și ai școlilor speciale, înregistrați la AJOFM BN, în cazul în care se angajează cu program normal de lucru pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază din bugetul asigurărilor pentru somaj, de o primă de încadrare egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării.

De asemenea, absolvenții cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizație de somaj și se angajează în perioada de acordare a indemnizației, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de o sumă egală cu indemnizația de somaj la care ar fi avut dreptul, în condițiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.

Angajatorii sunt stimulați în funcție de bugetul AJOFM BN în vederea încadrării absolvenților tuturor instituțiilor de învățământ. Pentru fiecare absolvent încadrat in muncă pe durată nedeterminată, angajatorul este scutit, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj, aferentă absolventului încadrat și primește lunar, pe această perioadă pentru fiecare absolvent diferite sume de bani.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute la aliniatul precedent pe o perioadă de 18 luni.

Bursa se va desfășura în Bistrița, la Colegiul Tehnic INFOEL situat pe strada Calea Moldovei, numărul 20.

Agenții economici care pot oferi și alte locuri de muncă pentru absolvenți pot obține mai multe informații de la sediul AJOFM BN situat pe strada Gării.

Leave a comment