Incendiu puternic la o fabrică de teracotă din Bistrița-Năsăud

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, la o fabrică de teracotă din localitatea bistrițeană Livezile, trei echipaje de pompieri intervenind pentru a stinge focul, fără a exista victime, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiul a izbucnit în jurul orei 02.30, din cauza supraîncălzirii spațiului în care se desfășura activitatea și a faptului că s-au aprins și unele substanțe aflate acolo.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Livezile și două echipaje de la ISU Bistrița. De asemenea, la fața locului s-a aflat și un echipaj SMURD, dar nu a fost necesară intervenția acestuia.

În urma incendiu au ars acoperișul fabricii pe o suprafață de 90 de metri pătrați și un perete.

Conform ISU, valoarea pagubelor nu a fost stabilită deocamdată.

Fabrica de teracotă din Livezile, aparținând firmei SC Tera Force SRL, a fost înființată în 1995, domeniul principal de activitate fiind producerea pieselor de teracotă pentru sobe si șeminee. În timp, aici s-a început și fabricarea pieselor din ceramica turnată, produse dupa o tehnologie germană de fabricație. De asemenea, tot la Livezile se fac șeminee din piatră, marmură și șeminee cu foc deschis.

 

Leave a comment