20/08/2017

Vezi ce lucrări s-au efectuat la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud și ce urmează în continuare!

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

La conferință au fost invitați și managerul spitalului, dr. Mircea Gelu Buta, directorul medical Florin Neagoș, directorul financiar contabil – Reghina Dragotă și Gabriel Lazani – directorul administrativ al unității spitalicești.

“Avem o șansă mare ca Ambulatoriul spitalului, mai precis, Policlinica din municipiu să intre în reabilitare. Avem speranțe că acest proiect extrem de important are șanse să fie finanțat din fonduri europene. S-au făcut o serie de investiții pentru a îmbunătăți activitatea Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud” a declarat Radu Moldovan.

La rândul său, dr. Mircea Gelu Buta a declarat că “principala țintă a noastră este acreditarea spitalului, care se face pe 11 capitole. În ceea ce privește proiectele derulate în cadrul spitalului, luna trecută s-a încheiat proiectul privind reabilitarea termică a spitalului. A fost un proiect important și mă bucur că s-a finalizat întrucât vine și sezonul rece. În proporție de 85 la sută există finalitate la secția de oncologie a spitalului de pe strada Alba Iulia. O altă chestiune este reabilitarea maternității spitalului. Lucrările au fost începute în urmă cu o lună de zile. Refacerea ei ar însemna ceva rupt de restul spitalului. Strategia noastră este să legăm etajul doi la care se situează maternitatea de restul etajelor care nu vor mai fi la fel de moderne”.

Dr. Mircea Gelu Buta a vorbit și despre reabilitarea grupurilor sanitare, despre care spune că nu sunt lucrări precum cele de acasă. Este vorba despre băi pentru persoane bolnave, care trebuie să aibă mai multe facilități  pentru cei aflați în suferință.

În ceea ce privește Unitatea de Primiri Urgențe, dr. Buta a mai precizat că “am decis să extindem acest serviciu datorită numărului mare de solicitări. Am angajat chiar și personal”.

Există și un proiect care prevede supraetajarea spitalului. “Este un proiect mare și acesta. Am decis ca încet, încet să ne retragem secțiile de pe Bulevardul Independenței și să le întregim în clădirea principală” a mai completat managerul spitalului.