23/09/2017

A VIII-a ediţie a Festivalului Fanfarelor va debuta mâine

Fanfarele vor colora oraşul în acest sfârşit de săptămână. Începând de vineri, 28 septembrie şi până duminică, 30 septembrie  se va desfăşura o manifestare cu tradiţie pentru oraşul nostru, este vorba despre ediţia a VIII-a a Festivalului Internaţional al Fanfarelor „Mihail Warga”.

12 formaţii din judeţ, din ţară şi de peste hotare vor concerta în mai multe puncte din Bistriţa, inclusiv pe Pietonalul Liviu Rebreanu, dar şi pe scena amenajată în complexul Heidenfeld, unde este organizată şi Toamna Bistriţeană.

Acest festival este apreciat atât în ţară, cât şi la nivel internaţional, dar nu foarte multe formaţii sunt invitate din străinătate, asta deoarece acest gen este mai pretenţios, este vorba despre grupuri formate din multe persoane şi multe instrumente, motiv pentru care în acest an vor evolua pentru bistriţeni doar o fanfară şi majoretele din Bulgaria şi din Ungaria.

Pentru acest eveniment, Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” are un buget de 30.000 de lei.

Evenimentele sunt programate să înceapă de vineri seara, când după ora 17:00 şi până la ora 18:00 fanfarele vor susţine micro concerte în diferite puncte ale municipiului, aceste reprezentaţii vor continua în acelaşi regim şi sâmbătă dimineaţă între orele 9:00 şi 10:00, iar la ora 12:00 în Viişoara va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Toamna Bistriţeană şi a Festivalului Fanfarelor ediţia 2012.