Panselute de la Cretu

Aflandu-se la al doilea mandat ca primar, Teodor Ovidiu Cretu continua modernizarile in orasul nostru, insa fara sa tina cont de anotimp si de vremea de afara.

Astfel se face ca, chiar daca la cota 1700 ninge si se instaleaza iarna incet-incet, in sensurile giratorii din oras se planteaza panselute. Ca doar imediat e Craciunul pe noi si orasul trebuie sa fie infloritor si inmiresmat. Sa nu uitam ca unul dintre obiectivele primarului in alegerile locale a fost sa faca din Bistrita ,nu doar un oras european, ci si un oras plin de spatii verzi.

Asadar , traim intr-un oras al naibii de european si foarte verde. Dis de dimineata, la orele 8, zarva mare in sensul giratoriu de la Posta Veche, unde muncitorii din cadrul primariei, plantau de zor si cu mult spor, panselute care de care mai colorate, imbracati ca dupa anotimp, cu gluga in cap si „gubul” de iarna in spinare. Mai tarziu, toata agitatia asta s-a mutat in sensul giratoriu de la Han, la intersectia strazilor 1 Decembrie si Calea Moldovei si tot asa pana ce toate sensurile giratorii din oras au fost frumos colorate si „impodobite” cu frumoasele panselute.

La prima vedere nu ar fi nimic de obiectat, ca doar arata „metropola” mai bine, insa sa nu uitam , totusi, ca toate acestea se fac din banii publici. Si atunci ma intreb eu, si poate si alti cetateni europeni ai acestui oras: este corect ca in prag de iarna, mai sunt 2-3 saptamani dupa prognoza meteo, sa se arunce banii publici pe panselute cand inghetul ne bate la usa?

Calaretul singuratic

Leave a comment