Doar 300 din 1.000 de absolvenți înregistrați la AJOFM au mers la bursă; 81-selectați

Doar 300 de tineri absolvenți din cei peste 1.000 aflați în evidențele Agenției de Muncă Bistrița-Năsăud au participat, vineri, la bursa locurilor de muncă, iar 81 au fost selectați pentru angajare. Cei 69 de angajatori prezenți au oferit 330 de posturi, doar 25 fiind pentru cei cu studii superioare

La Bursa pentru absolvenți au participat 69 de agenți economici care au oferit, în total, 330 de locuri de muncă, majoritatea pentru cei cu studii medii. Doar 25 de posturi au fost pentru absolvenții de facultate și pentru cei cu studii aprofundate.

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) sunt înregistrați peste 1.000 de tineri absolvenți, însă doar 300 au venit, vineri, la bursă. Mulți dintre ei nu au luat însă examenul de bacalaureat, așa că variantele în cazul lor au fost doar locuri de muncă pentru necalificați și salarii foarte mici.

Anuța Tofeni, din satul Feldru, a venit la bursă conștientă că șansele ei să își găsească un loc de muncă sunt mici pentru că nu a promovat examenul de bacalaureat.

“Nu am luat bacalaureatul. Am picat, din păcate, la matematică. O să văd ce locuri de muncă găsesc. La liceu, am învățat industrie tehnologică, mecanică mai multă, despre mașini. Sunt ceva locuri de muncă, am văzut, dar dacă mă angajez nu cred că iau mai mult de 500-600 de lei salariu. Cu acești bani nu se poate trăi, îmi pare rău că nu am luat bacalaureatul. Poate găseam o slujbă mai bună, dar asta e, mai încerc anul viitor să îl iau. Acum îmi dau seama că era bine dacă învățam mai mult”, a spus Anuța Tofeni.

Altă tânără, Andreea Graur, nu a reușit nici ea să promoveze examenul de bacalaureat. E însă foarte frumoasă, astfel că un patron de restaurant, Valer Șoldea, a invitat-o la un interviu.

“Am un restaurant și am nevoie de două persoane, un bucătar și un ospătar. M-am gândit să o angajez pe Andreea ca ospătar. E frumoasă și clienților le place să fie serviți de o persoană agreabilă. Știu că nu are experiență și nici bacalaureat, dar nu mă deranjează. Va învăța la noi. În schimb, ca bucătar, vreau un om cu experiență, acolo nu poți face experimente. Mâncarea trebuie să fie bună și făcută rapid”, a declarat Valer Șoldea.

Negocierile între el și tânără au mers foarte bine, mai ales că fata, conștientă că nu are diplomă de bacalaureat și nici experiență, a acceptat orice salariu.

“Nu am pretenții, să-mi dea cât vrea. Nu negociez. Am terminat școala, nu am luat bacalaureatul și părinții mă trimit să lucrez. Nu mai pot sta acasă, accept orice”, a spus tânăra, decisă să se apuce de lucru imediat.

Eugen Alexandru Jauca a absolvit și el anul acesta o școală profesională. Are diplomă de tehnician în transporturi și speră că va găsi un loc de muncă mai bine plătit.

“Deocamdată nu mi-am găsit de lucru, dar am venit acum la bursă. Am văzut că sunt locuri de muncă în domeniul în care eu am diplomă și sper că voi găsi și că va fi o slujbă bine plătită. Sunt dispus să mă angajez imediat”, a spus tânărul.

Speranțe i-au dat și cei de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Maria Roman, consilier în cadrul instituției, a spus că majoritatea angajatorilor caută persoane specializate în domeniul tehnic.

“Cele mai multe cereri de locuri de muncă sunt în domeniul tehnic, se caută lăcătuși mecanici, sudori, strungari. Se cer studii tehnice și mai puțin studii superioare. Avem doar 25 de locuri de muncă pentru cei care au absolvit o facultate”, a spus ea.

Iulia Ștefănuț a absolvit o facultate cu profil economic și a urmat inclusiv un masterat. De câteva luni bate la ușile mai multor angajatori, însă fără succes.

“Am terminat și facultate și master și nu mi-am găsit de lucru. Toată lumea ne cere experiență, dar nu am. Cum aș putea avea experiență dacă nu mă angajează nimeni? Te lasă cu gura căscată replicile de acest gen. Dacă nu ai experiență, îți spune să pleci. Nu sunt locuri de muncă pentru noi. Eu personal pun capul jos și merg mai departe. Trăiesc cu speranța, dar la un moment dat te saturi”, a spus ea.

Un alt tânăr care a absolvit o facultate de contabilitate-informatică a venit și el la bursă în căutarea unui loc de muncă.

“Am aplicat și pe internet, dar nu am avut șanse, așa că mai încerc și acum să vedem. Noi, ca absolvenți ai anului 2012, nu prea găsim locuri de muncă. Sunt, dar nu suficiente pentru câți absolvenți sunt. Nu știu ce putem face. Eu trăiesc din banii părinților și mai muncesc pe unde pot, dar nu sunt angajat”, a afirmat, tânărul, care nu a dorit să-și divulge identitatea.

Ei și mulți tineri aflați în aceeași situație îngroașă astfel numărul șomerilor.

“Numărul șomerilor a crescut. În 2008 aveam sub 3.000, acum avem peste 5.500. Un motiv este și acela că tinerii nu au luat bacalaureatul. Avem peste 1.000 de absolvenți înregistrați la AJOFM la această dată. Comparativ cu anii trecuți sunt mai mulți. O parte, aproximativ 200, s-au angajat în această toamnă, dar au rămas foarte mulți fără locuri de muncă. Am primit buget pentru stimularea angajatorilor care încadrează absolvenți. Se dau prime de încadrare pentru absolvenți. Angajatorii sunt interesați de aceste facilități și sperăm să angajeze”, a declarat ea.

De cealaltă parte, doar 69 de angajatori dintre cei 235 contactați au dat curs invitației AJOFM de a participa la bursă. Gabriela Găluț a fost unul dintre ei.

“Noi vrem să luăm tineri fiindcă în unitatea noastră majoritatea sunt mai în vârstă, trecuți de 50 de ani, și vrem să întinerim colectiv. Din păcate, tinerii nu sunt bine pregătiți. Noi am avut o fluctuație foarte mare de angajați. S-au dus cei cu experiență și au rămas cei care poate sunt mai tinerei, dar lucrează mai încet decât ceilalți. Noi suntem cooperație meșteșugărească și legea e puțin diferită de cea care se aplică societăților comerciale. Suntem toți membri cooperatori și nu avem statut de salariați. Nu ne ajută statul și, dacă îi angajăm, vrem să îi învățăm, dar mai vin, mai stau o zi și apoi pleacă. Nu sunt deloc statornici”, a spus Gabriela Găluț.

La rândul său, psihologul Ramona Pașca, reprezentant al mai multor companii care doresc să facă angajări, spune că tinerii merită o șansă.

“Tinerii nu au experiență. Ei trebuie să înceapă de undeva, atunci cred că e o oportunitate și pentru absolvenți, dar și pentru angajatori. Suntem întrebați ca și angajatori de ce nu le dăm o șansă tinerilor ca să poată dobândi experiență. Noi le dăm. Cred că e un avantaj pentru ambele părți. Luăm tineri absolvenți pentru a-i forma în direcția dorită de fiecare angajator. Am întâlnit și tineri foarte bine pregătiți și alții mai puțin pregătiți. Depinde foarte bine de ei dacă vor să învețe, depinde probabil de mediul în care vin. Nu aș putea eticheta într-o direcție. De obicei se începe cu salariul minim pe economie în funcție de studiile pe care le au, medii sau superioare, dar, de aici, mai departe, cât crește salariul, depinde numai de performanța lor”, a declarat Ramona Pașca.

Potrivit datelor oferite de AJOFM Bistrița-Năsăud, doar 81 dintre participanții la bursa de vineri au reușit să le facă o impresie bună patronilor, dar niciunul nu a fost încadrat pe loc, cu toții fiind chemați la firme să dea alte interviuri și eventual probe de lucru.

Bistrița-Năsăud este pe locul doi într-un top al județelor în care șomajul a crescut de la sub 3.000 de șomeri în 2008 la peste 5.500 în 2012.

 

Leave a comment