FOTO: Puțini absolvenți interesați de Bursa locurilor de muncă

În această dimineață, la Colegiul Tehnic Infoel din municipiu, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud a organizat o nouă bursă a locurilor de muncă.

Bursa s-a adresat absolvenților bistrițeni, însă, până la această oră, aceștia nu au fost prea interesați să vadă ce job-uri li se oferă, drept pentru care puțini au fost cei care au participat la bursă și au studiat ofertele.

Astfel că, în cantina Colegiului Tehnic Infoel au existat mai mulți angajatori decât absolvenți aflați în căutarea unui loc de muncă.

Mai mult, tinerii prezenți la bursă au venit în speranța că își vor găsi un job pe placul lor și, pretențiile lor sunt destul de mari. Spre exepmlu, o tânără care recent a absolvit o facultate a declarat că “mi-aș dori să îmi găsesc un loc de muncă însă salariul să fie între 1.000 și 1.500 de lei. Aș vrea să muncesc undeva, dar în niciun caz ca barman sau ospătar”.

Alți absolvenți s-au arătat nemulțumiți de faptul că peste tot li se cere să aibă experiență, ori ei abia și-au finalizat studiile. “Abia am ieșit de pe băncile școlii, de unde să am minim un an de experiență?” a declarat revoltat un alt tânăr.

Locuri de muncă au existat atât pentru cei cu studii medii, cât și pentru cei cu studii superioare.

Peste 70 de angajatori au fost prezenți la bursă și au oferit aproximativ 300 de locuri de muncă.

Leave a comment