HAOS IN URBANISM: SOS! Bloc nou (intre blocuri) pe Moldovei 7

Faptul ca in urbanismul bistritean e haos total si nu se respecta legea si banul vorbeste, nu mai este pentru nimeni ceva nou. Asa se face ca undeva intre strada Sucevei si Calea Moldovei, mai exact in  fata cladirii unde se afla Directia Generala de Asistenta Sociala, se va ridica un falnic si maret bloc.

Si poate sunteti tentati sa ma intrebati si ce daca? Nu e nimic, insa sa tinem cont ca in locul respectiv era, pana de curand, un spatiu verde destul de mare, pe care se putea amenaja un parculet de copii sau pur si simplu se puteau planta niste copaci, pentru a inverzi orasul. Constructorul se vrea sa fie anonim, insa sursele mele au aflat ca este vorba despre omul de afaceri Runcan Ion, din Feldru, care, satul sa-si investeasca banii in locurile urat mirositoare ale orasului (vezi blocurile din zona statiei de epurare a apei si zona fabricii de otet de pe Libertatii), s-a hotarat sa ridice o constructie intr-o zona bine oxigenata, asa cum este zona mai sus amintita.

Surprinzator sau nu, pentru ca la noi orice este posibil, in ciuda contestatiilor facute de locuitorii direct afectati si fara a se tine cont de normele de urbanism, primaria a dat acceptul autorizatiei de constructiei si astfel, Ion din Feldru trece peste toate taxele platite de cetatenii corecti ai orasului, printre care si taxele de poluare si mediu, si isi face damblaua: aceea de a ridica un bloc pe unul dintre spatiile verzi ale orasului.

Ani de-a randul, spatiul respectiv a fost motiv de disputa pentru marii constructori locali, si probabil, primarul european ce vrea un oras verde si bine oxigenat, a ales culoarea partidului sau. Adica, sa ma fac inteles, Runcan Ion, zis Jon dupa numarul  bolidului pe care il conduce, un Q7, face parte din PSD. Si uite asa, se respecta regula dupa care toata Romania merge inainte: cine e la putere, mananca ciolanul si poporul se conformeaza si trage ponoasele.

Dar oricat de rosu sau portocaliu ar fi constructorul respectiv, eu ma intreb cine e in spatele acestor nedreptati, de I se acorda constructii pe spatiile verzi si locurile de joaca a copiilor? Sa nu uitam, totusi, de blocul enorm de pe strada Imparatul Traian, unde un alt om de afaceri din oras a construit, nu demult, cu tot felul de probleme.

Calaretul singuratic

Join the Conversation

5 Comments

  1. Nu e de mirare avand in vedere ca cetateanul”Jon” a primit autotizatie de la primaria Bistrita de a construii un ansamblu rezidential de case tip duplex tocmai sub liniile de inalta tensiune de pe centura,prima casa fiind situata la trei metri de linii.Rusine lui,familiei lui si Rusine Primariei Bistrita pt autorizatiile emise.

  2. Oricum il vom bloca in instanta,poate sa stea linistit,nu va construi niciodata acolo!

  3.  oricum e unul dintre cei mai seriosi …..dintre nvestitorii imobiliari din bistrita

  4. Este cel mai arogant si nerusinat constructor din oras.Ma faceti sa rad cel mai serios:))))

Leave a comment