Strada 1 DECEMBRIE: un canal a halit o masina

Nu trece zi in care sa nu se intample ceva palpitant in micutul nostru orasel european. Daca intr-o zi se planteaza panselute, intr-o alta se asfalteaza arterele principale din oras  si se schimba bordurile, cu altele mai de fitze. Ca numai asa putem deveni cei mai europeni dintre europeni.

Asa se face ca, dupa atatea asfaltari si reparatii la strazile din oras, pe 1 Decembrie, la unul dintre sensurile giratorii, capacul de la un canal nu mai vrea sa stea locului si vrea sa o ia la fuga, semn ca si el e nemultumit de starea buna a asfaltului.

Acest lucru se intampla de cateva zile si nimeni nu a luat nici o masura, autoritatile aratandu-se total indiferente de ceea ce se intampla.

Astazi, o masina nu tocmai foarte ieftina, era cat pe ce sa ramana cu o roata in canal. Oare este normal ca intr-un oras cu aproape 100.000 de locuitori sa se intample asa ceva? Oare este permis ca intr-un oras unde primarul, in campania electorala, a cantat cu surle si trambite ca vrea sa faca din Bistrita un oras european sa se intample asa ceva?

Oare in alte orase din Europa Occidentala se intampla asta? Va zic eu ca nu. In Germania, de exemplu, pana si strazile din sate sunt asfaltate ca liniarul si nu te trezesti cu o gura de canal unde capacul o ia razna. De fapt, la noi pana si autoritatile o iau razna. Mai trebuie sa ne mai mire ceva?

Calaretul Singuratic

 

Leave a comment