Categories
Bistrita Comunitate

Autoritățile județene, alături de persoanele vârstnice de ziua lor

În fiecare an, la date de 1 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a persoanelor Vârstnice. Cu această ocazie, Emil Radu Moldovan, urează tuturor persoanelor în vârstă din județul Bistrița-Năsăud un gând de mai bine, multă sănătate și împliniri.

Radu Moldovan a declarat că, ”orice generație, fie ea mai tânără sau mai puțin tânără, are obligația cel puțin morală de a respecta și susține generația a treia. În primul rând, datorită faptului că această generație a contribuit din plin la formarea noastră ca și indivizi și ca societate, iar în al doilea rând datorită experienței lor de viață, de la care noi, celelalte generații avem de învățat foarte multe lucruri. Cred cu tărie că vârstnicii din România merită respect și că noi toți, suntem datori să îl oferim”.

De asemenea, la rândul său, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Nastasia Ani Bob, a transmis și ea un mesaj vârstnicilor bistrițeni. “Nu cred să existe categorie socială care să înfrunte cu mai mare demnitate și mai mult stoicism provocările și lipsurile generate de perioada dificilă pe care o traversăm, de aceea, astăzi, mai mult ca oricând, ne arătăm solidaritatea și sentimentele noastre pline stimă, asigurându-vă de întregul nostru sprijin” a precizat prefectul.

Anul acesta se împlinesc 21 ani de când Organizația Națiunilor Unite a stabilit ziua de 1 octombrie ca „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice„.

Această inițiativă a O.N.U. vine ca o dovadă de recunoaștere și prețuire, din partea tuturor națiunilor lumii, față de persoanele vârstnice pentru eforturile acestora, depuse într-o viață, în slujba societății.

Leave a Reply