Cinci ONG-uri bistrițene vor să înființeze un Centru pentru voluntariat la Bistrița

În cadrul concursului “Å¢ara lui Andrei”, luna aceasta s-au înscris în programul de finanțare cinci asociații bistrițene care urmează să formeze împreuna primul Centru de Voluntariat din Bistrița (CVB).

Proiectul comun al celor 5 organizații are nevoie de votul bistrițenilor pentru câștigarea concursului.

În urma câștigării concursului se va realiza  echiparea și reamenajarea spațiului de lucru în care va funcționa acest centru.

Trebuie menționat că CVB a primit deja sprijin din partea Direcției Județene de Sport și Tineret Bistrița-Năsăud. Această instituție a oferit spațiul necesar desfășurării activității.

Clubul Rotaract , Asociația Ascendent, Asociația Impact, Fundația Progress și Fundația Inocenți sunt ascociațiile coordonatoare care vor desfășura activități de voluntariat în domeniu precum tineret, social și educațional .

“Ideea unui centru pentru voluntariat la Bistrița rezultă din nevoile pe care o serie de organizații guvernamentale, semnatare ale unui Acord de Parteneriat, le-au identificat de-a lungul activității lor. Acest Centru are menirea de a concentra expertiza acumulată de organizațiile non-guvernamentale bistrițene în domeniul voluntariatului pentru dezvoltarea comunității și de a aduce valoare adaugată eforturilor individuale de atragere a finanțărilor, mai ales în proiectele pentru tineri” a declarat Cristina Hangea din cadrul Fundației Progres.

La rândul său, Diana Moldovan din cadrul Asociației Impact susține că “prin crearea Centrului pentru Voluntariat Bistrița, tinerii din oraș și chiar și cei din județul Bistrița-Năsăud vor avea un loc unde pot obține rezolvări la problemelor lor, pot ajuta la realizarea unor proiecte  care să contribuie la propria lor dezvoltare sau la bunăstarea comunităților din care provin”

Pentru a vota proiectul trebuie urmați mai mulți pași. Astfel:

Pasul 1 : Intri pe site-ul Ţara lui Andrei

Pasul 2 : Iți creezi cont ( în partea de sus a paginii la Crează cont nou )

Pasul 3 : Se confirmă contul prin linkul primit pe mail

Pasul 4 : Te înregistrezi pe site ( adresa de mail și parola )

Pasul 5 : Orașul Tău ! Votează proiectul lunii ! bifeaza Centrul de voluntariat Bistrița ! și apasă butonul Votează

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment