Vaccinul hexavalent, pentru copiii între două și șase luni, distribuit după 5 octombrie

Vaccinul hexavalent, pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între două și șase luni, va fi distribuit după 5 octombrie, iar cel pentavalent, necesar nou-născuților, va fi cumpărat prin negociere directă, informează Ministerul Sănătății (MS).

“Ministerul Sănătății a făcut toate demersurile necesare la compania GlaxoSmithKline, pentru furnizarea vaccinului hexavalent. Această companie a notificat Ministerul Sănătății că poate furniza produsul cu o întârziere de două săptămâni față de prevederile contractuale. Astfel, după data de 5 octombrie a.c., produsele vor fi livrate de către producător, iar Ministerul Sănătății va avea posibilitatea de a le distribui în teritoriu pentru continuarea imunizărilor”, s-a precizat într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Vaccinul hexavalent se administrează pentru imunizarea împotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsivă și poliomielita.

În ceea ce privește achiziția vaccinului pentavalent, utilizat pentru imunizarea nou-născuților contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei și meningitei virale, Ministerul Sănătății va achiziționa rapid, prin procedura de negociere directă, o cantitate care să asigure necesarul din această perioadă.

Potrivit MS, procedura rapidă, care se va finaliza în aproximativ două săptămâni, este necesară deoarece licitația pentru vaccinului pentavalent a fost anulată.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, un alt vaccin obligatoriu lipsește din stocul Direcției de Sănătate Publică, respectiv Pentaxim. Până acum au rămas nevaccinați peste 800 de bebeluși, iar numărul lor va crește dacă nu vor fi primite dozele necesare.

Medicii spun că în momentul în care vor sosi vaccinurile, va fi făcută o mobilizare de către medicii de familie, pentru ca toți părinții să își aducă bebelușii la vaccinare.

Sursa foto: www.business-forum.ro

Leave a comment