Mihai Lucian Sărmășan: Să ne apreciem valorile!

În urmă cu câteva săptămâni scriam un material referitor la premierea de către Consiliul Local al municipiului Bistrița a sportivilor bistrițeni participanți la Jocurile Olimpice de la Londra.

Spuneam atunci, printre altele, că rezultatele obținute de halterofilul Răzvan Martin și Adrian Crișan la tenis de masă trebuie să fie răsplătite pe masură de către Consiliul Local Bistrița, lucru care s-a petrecut de altfel. Astăzi, vreau să vorbesc despre un copil de excepție care îl are municipiul nostru.

Este vorba despre Rareș Darius Buhai, elev în clasa a-X-a la Colegiul Național “Liviu Rebreanu”, care săptămâna trecută a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Informatică desfășurată in Italia. Este a treia medalie de aur pe care elevul pregătit de profesorul Constantin Gălățan o obține în acest an, după cele câștigate la Olimpiada Balcanică de Informatică de la Belgrad și Olimpiada Internțională Pluridisciplinară Tuzmaada din Rusia.

Cu siguranță acestă ultimă medalie, care este pentru Rareș Buhai poate cea mai importantă, fiind vorba despre o Olimpiadă Internațională de Informatică, reprezintă încununarea muncii și a eforturilor pe care acesta le face de ani de zile. Tocmai de aceea, în calitatea mea de consilier local, consider că municipalitatea ar trebui sa-l răsplătească pe elevul bistrițean care a făcut ca numele orașului nostru să fie cunoscut în toată lumea. Așa cum s-au găsit resurse financiare pentru sprijinirea clubului de fotbal Gloria Bistrița, a echipelor de handbal masculin și feminin ale CSM și a sportivilor bistrițeni prezenți la Olimpiada de la Londra, tot așa, trebuie să se găsească resurse financiare și pentru acest “Copil de Aur al Informaticii” care este îndreptățit să fie răsplătit macar cu aceeași sumă de bani cu care a fost premiat și sportivul Răzvan Martin.

Să câștigi după o muncă titanică de câțiva ani, o medalie de aur la o Olimpiadă Internațională de Informatică unde participă 304 concurenți din 84 de țări, reprezintă o performanță la fel de importantă ca și reușita lui Răzvan Martin de la Londra. FELICITĂRI RAREȘ DARIUS BUHAI !!!

MIHAI LUCIAN SĂRMĂȘAN Consilier Local PDL și Președinte OTPDL Bistrița

 

Join the Conversation

2 Comments

  1.  Elevul Darius Rares Buhai este elev in clasa a X-a la Colegiul National “Liviu Rebreanu” Bistrita. Informati-va si apoi scrieti despre acest elev de exceptie. Iar acelasi articol se poate citi pe mai multe ziare online.

  2. Ceea ce nu inteleg eu – stimabilul de mai sus, in calitate de ce scrie aceste articole ?

Leave a comment