Categories
Bistrita Politică Stirea Zilei

Ioan Oltean va candida pentru un nou mandat și spune că nu își face socoteli înainte să sară șanțul

Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, Ioan Oltean, desemnat candidat al partidului în Colegiul 3 Camera Deputaților, spune că pornește cu gândul de a câștiga scrutinul, dar că nu își face socoteli “înainte să sară șanțul”.

Ioan Oltean, cel mai longeviv parlamentar din Bistrița-Năsăud, a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă, dacă își propune și la aceste alegeri să obțină peste 50% din voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Eu nu plec atât de optimist la drum. Plec la drum cu gândul să câștig, acesta este adevărul, dar nu îmi fac socotelile înainte de a sări șanțul. Nu m-ați auzit niciodată în cei 22 de ani de politică spunând că sigur câștig sau că partidul ia toate colegiile cu 50% plus unu. Nu am făcut niciodată greșelile acestea și nu am să le fac niciodată. Sunt un om echilibrat, cunosc exact realitățile acestui județ și pornesc de la premisa că e posibil orice în viața politică, orice”, a răspuns Oltean.

Întrebat ce va face dacă nu va câștiga un nou mandat de parlamentar, Ioan Oltean a spus: “Haideți să nu punem răul înainte, să mergem cu gândul că lucrurile vor avea o finalitate pozitivă în raport cu eforturile pe care le facem fiecare și cu ceea ce reprezentăm fiecare în viața politică a județului”.

Totodată, Oltean a afirmat că dorința PDL și a ARD este să obțină cât mai multe voturi la aceste alegeri parlamentare ca să poată reveni la guvernare.

“În momentul acesta, principalul nostru obiectiv este să obținem cât mai multe voturi. E prematur să o facem de acum și să ne angajăm în construcții guvernamentale pe care ulterior nu le vom respecta. Noi plecăm de la premisa că vom obține atâtea voturi încât să ne fie suficiente să facem o alianță guvernamentală, una rezonabilă, credibilă și eficientă. Am învățat atât de mult în această perioadă cât nu am învățat în 20 de ani de viață politică”, a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistrița-Năsăud a fost desemnat, joi seară, de BPJ al PDL Bistrița-Năsăud, candidat al PDL în Colegiul 3 Camera Deputaților. La precedentele alegeri, el a fost singurul parlamentar din județ care a obținut 50% plus unu voturi și nu a intrat în proces de redistribuire.

1 reply on “Ioan Oltean va candida pentru un nou mandat și spune că nu își face socoteli înainte să sară șanțul”

Leave a Reply