Categories
Bistrita News Vreme

Vezi cum va fi vremea în acest sfârșit de săptămână

Sâmbătă, în țară, vremea va fi în continuare frumoasă și se va menține caldă pentru această perioadă. Cerul va fi senin, iar vântul va avea unele intensificări pe crestele montane înalte și va sufla în general slab în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în depresiuni și 29 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade, mai scăzute spre 0…1 grad în estul Transilvaniei.

La București, sâmbătă, vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

La munte, vremea va fi în continuare frumoasă și mai caldă decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative față de intervalul anterior.

Duminică

În vestul, nordul și centrul țării temperatura aerului va marca o scădere, iar după-amiaza și noaptea, vor fi înnorări și ploi în extindere treptată. În celelalte regiuni vremea se va menține caldă și predominant frumoasă în cursul zilei, dar cerul se va înnora treptat începând din orele serii, iar ploile se vor semnala local în partea a doua a intervalului.

Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile descărcări electrice. Pe crestele montane înalte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, și temporar în restul teritoriului, cu precădere în est și sud.

Temperaturile maxime se vor situa de la 19…20 de grade în Maramureș până la 29…30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în Dealurile de Vest și 17 grade în sudul extrem al țării.

În Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vremea se va răci, vor fi înnorări și local va ploua slab. În restul zonei montane valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior, cerul se va înnora începând din orele amiezei, iar ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala noaptea pe arii extinse. Vântul va prezenta intensificări mai ales pe creste.

Leave a Reply