Blue Air modifică regulile privind bagajul de mână acceptat în cabină

Compania aeriană low cost Blue Air a modificat regulile privind bagajul de mână care poate fi transportat gratuit în cabină, după ce operatorul concurent Wizz Air a anunțat că va percepe o taxă de 10 euro pentru bagajele din cabină care trec de o anumită dimensiune.

” Pentru a spori confortul pasagerilor săi, compania Blue Air a mărit limita de greutate a bagajului de mâna de la 7 la 10 kilograme. Această modificare vine în întâmpinarea nevoilor celor care aleg să călătorească în Europa la bordul aeronavelor noastre “, se arată într-un comunicat al companiei transmis luni MEDIAFAX.

Tot pentru a spori confortul, Wizz Air a anunțat săptămâna trecută că pasagerii săi vor plăti o taxă de 10 euro dacă vor să transporte în cabină un bagaj cu dimensiunile mai mari de 42x32x25 centimetri.

Toți cei care vor călători cu Blue Air începând cu 28 octombrie, indiferent când și-au achiziționat biletele, vor avea acces în cabină cu un bagaj gratuit care să cântărească până la 10 kilograme și care trebuie să se încadreze în dimensiunile standard de 55x40x20 centimetri și trebuie să intre cu ușurință în sizerul de bagaje de mână de la ghișeele de îmbarcare din aeroport.

În continuare, nu sunt acceptate bagaje de mână pentru copiii de până la doi ani, dar au dreptul la un bagaj de cală gratuit cu greutatea de până la 32 kilograme.

În cazul în care pasagerii au aparatură electronică (aparat foto, laptop, ipad), poșete sau borsete, este necesar ca acestea să fie introduse în bagajul de mână. Excepție fac produsele achiziționate din magazinele duty free din aeroport, care vor fi acceptate separat de bagajul de mână și vor fi transportate, în continuare, gratuit.

Blue Air a înregistrat anul trecut afaceri de aproape 150 de milioane de euro, în scădere cu 9%. Operatorul low cost face parte, alături de constructorul Romstrade și alte companii, dintr-un grup de firme controlat de omul de afaceri Nelu Iordache.

Sursa: www.mediafax.ro

Leave a comment