Românii se pot angaja în Norvegia ca electricieni, ingineri și tâmplari, prin rețeaua Eures

Angajatorii norvegieni au scos la concurs mai multe posturi de electricieni, dulgheri, tâmplari, ingineri și patiseri, pentru care pot aplica și cetățenii români dacă vorbesc limba engleză, locurile de muncă vacante fiind disponibile pe rețeaua europeană de ocupare Eures.

În rețeaua Eures sunt anunțate șase posturi de electricieni în Norvegia. Candidații trebuie să aibă calificare ca electrician, experiență în prestări servicii și în construcții, certificat de comerț, precum și doi-trei ani experiență. De asemenea, candidații trebuie să aibă cunoștințe de limba engleză sau de norvegiană, suedeză ori daneză. Experiența anterioară de lucru în Norvegia constituie avantaj.

Salariul oferit de angajatori este 22-28 de euro brut pe oră, în funcție de experiență și calificări. Aplicațiile pot fi depuse până în 13 octombrie, angajatorul precizând că ajută la închirierea unui apartament, iar dacă persoana se mută cu familia, și în găsirea școlii sau grădiniței pentru copii.

Tot în Norvegia sunt disponibile și zece posturi de dulgher sau tâmplar, iar pentru a aplica cei interesați trebuie să aibă cel puțin doi-trei ani de experiență, munca anterioară în străinătate constituind un avantaj. Și pentru ocuparea acestor posturi se cer cunoștințe bune de limba engleză sau norvegiană, suedeză ori daneză, salariul oferit variind între 21 și 24 de euro brut pe oră, în funcție de experiență și calificări.

O altă companie norvegiană caută un inginer sau manager de proiect pentru un loc de muncă ce presupune construcție și proiectare, producția de pachete de instalare, calcule structurale în industria energetică. Candidații trebuie să aibă studii superioare tehnice (licență, master sau doctorat), să fie familiarizați cu desene și calcule în oțel structural, cu pachetele de lucru și urmărirea furnizorilor, să aibă aptitudini de management de proiect și cunoștințe de AutoCAD, SAP, SmartPlant, Staad Pro, Algor, PDMS.

Cei care doresc să aplice pentru acest post trebuie să vorbească fluent limba engleză și pot fi remunerați cu salarii cuprinse între 60.000 și 110.000 de euro brut pe an, în funcție de experiență și calificări, angajatorul precizând că poate fi negociat și un salariu mai mare. Contractul va începe cât mai curând posibil, va avea o durată inițială de șase până la 36 de luni, cu posibilitate de permanentizare.

Aceeași companie angajează și un senior inginer structuri pentru analize structurale, documentare capacități de încărcare pentru transportul structurilor din oțel până la 300 de tone și scrierea rapoartelor de analiză. Candidații trebuie să vorbească fluent engleza și să aibă studii superioare (licență, master, doctorat) în domeniul tehnic, experiență de peste trei ani în calcule structurale, de proiectare și construcție și cunoștințe în PDMS, MathCad, Staad Pro Abaqus, FEM, SAP. Salariul oferit este tot între 60.000 și 110.000 de euro brut pe an, în funcție de experiență și calificări.

Același angajator norvegian a mai scos la concurs și un post de senior inginer conducte sub presiune, care să se ocupe de efectuarea analizelor de presiune a sistemelor de conducte, inclusiv suporturi de țevi, controale și verificări duze-flansă, întocmirea caietelor de sarcini, analiza în flux, analiza acustică, de oboseală și de impact.

Pentru ocuparea acestui post se cer studii superioare tehnice (licență, master, doctorat), experiență 5-10 ani, de preferat în analiza solicitărilor instalațiilor marine de petrol și gaze, cunoștințe detaliate despre conducte, țevi și sprijin structural, cunoștințe Caesar II, ASME B31.3, PED, EN-13480, Ptil și Norsok, instrumente 2D, 3D, dar și abilități de cooperate și comunicare. Acest post este remunerat cu sume între 60.000 și 110.000 de euro brut pe an, în funcție de experiență și calificări.

Tot în Norvegia sunt disponibile alte două posturi de ingineri, unul de inginer submarin, celălalt de inginer supraveghetor, angajatorul oferind salarii anuale de până la 110.000 de euro.

Pentru un salariu cuprins între 4.000 și 4.700 de euro, românii ar putea candida pentru un post de patiser șef tot în Norvegia, responsabilitățile fiind pregătirea de prăjituri, deserturi, bomboane de ciocolată pentru trei restaurante. Candidații trebuie să aibă calificare și experiență de patiser sau cofetar și să aibă cunoștințe de bază de limbă engleză.

Un alt angajator, din Ungaria, are disponibile 20 de posturi de șofer pe autocamion pentru transport de mărfuri pe teritoriul UE, pentru care pot aplica și cetățenii români. Candidații trebuie să dețină permis de conducere categoriile C, E și card Tahograf, să aibă un an vechime în domeniu, alte criterii pentru angajare fiind seriozitatea, punctualitatea, atenția și responsabilitatea. Perioada contractuală este nedeterminată, iar salariul oferit este de 1.200 de euro lunar.

Sursa: www.mediafax.ro

Leave a comment