BCR va acorda credite în lei pentru Prima Casă, dispunând de fonduri de 45 milioane euro

Banca Comercială Română a primit o suplimentare de 45 milioane de euro pentru programul Prima Casă, fonduri pe care intenționează să le acorde clienților sub formă de credite în lei, după ce legislația privind acest program va permite băncilor completarea și modificarea ofertelor de finanțare.

“Numărul cererilor s-a menținut într-un ritm constant de la începutul anului, astfel că volumul total al solicitărilor de credite depuse a ajuns să depășească semnificativ suma pe care BCR o mai are la dispoziție.(…) Opțiunea noastră de a continua creditarea în cadrul Programului Prima Casă în moneda națională urmează atât recomandările BNR cu privire la încurajarea creditării în lei, cât și dorințele clienților, ale căror solicitări de creditare în moneda națională sunt tot mai numeroase, pe fondul unei tot mai mari popularizări a riscului valutar asumat în cazul împrumuturilor în altă monedă decât cea în care realizează venitul”, a declarat într-un comunicat șeful departamentului Credite garantate în cadrul BCR, Ioana Mihai.

Banca a acordat, de la începutul programului Prima Casă, circa 30.000 de credite în valoare de 1,2 miliarde euro.

Clienții care au beneficiat de credite prin programul Prima Casă 4 sunt în general bărbați cu vârste între 25 și 34 de ani, care au contractat împrumuturi pe 30 de ani. Bucureștiul este cea mai activă regiune pentru creditele derulate prin Prima Casă, cu o cotă în creștere de la 36% în prima etapă a programului la 45% în etapa a patra. Următoarele cele mai active județe sunt Timiș, Cluj, Iași, Constanța, Brașov și Sibiu.

Persoanele care doresc să-și achiziționeze o locuință prin programul Prima Casă 4 trebuie să nu aibă deja o locuință sau să aibă maximum una cu suprafață utilă sub 50 de metri pătrați. De asemenea, clienții trebuie să aibă un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la trei coplătitori.

BCR, membră a Erste Group, este cea mai mare bancă din România în funcție de valoarea activelor, cu peste 16 miliarde euro.

Sursa: www.mediafax.ro

Sursa foto: www.blitz-imobiliare.ro

Leave a comment