Oltean l-a sfătuit pe Cristian Florian să vândă BMW-ul și să circule cu Dacia Logan

Președintele filialei Bistrița-Năsăud a PDL, deputatul Ioan Oltean, l-a sfătuit, vineri seară, la o cafenea politică, pe un candidat la Senat, posesor de BMW, să își vândă mașina și să circule cu Dacia Logan dacă vrea să ajungă parlamentar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Oltean a fost invitat, vineri seară, la “Cafeneaua politică”, eveniment organizat de femeile și tinerii democrat-liberali din Bistrița-Năsăud, la care au fost prezenți și doi dintre candidații partidului pentru alegerile parlamentare și care intră pentru prima oară în această cursă, și anume Cristian Florian, candidat la funcția de senator în Colegiul 1, și Monica Săsărman, candidat la funcția de deputat în Colegiul 4, ambii tineri.

Lui Cristian Florian, care a fost prefect în perioada 2009-2012, Ioan Oltean a ținut să îi dea câteva sfaturi.

“Lui Cristi (Florian – n.r.) îi recomand, și din toată inima o fac, să-și vândă BMW-ul și să umble cu Dacia Logan de acum și până va fi parlamentar. Încă o recomandare: să nu fie așa de rigid, că nici femeile nu se apropie de el, să fie flexibil, apropiat, oamenii trebuie să te simtă. Calitatea politicianului este să simtă interlocutorul, să simți că te pricepe, te ghicește, că știe ce vrei și tu știi ce vrea. Dacă stai așa țepos parcă ai avea un par undeva nu e bine”, a spus Ioan Oltean.

El l-a comparat apoi pe Florian cu Petre Roman și a relatat celor prezenți că era într-o relație foarte bună cu fostul lider al PD, foarte bine perceput mai ales de electoratul feminin, dar care nu știa să se apropie de oameni.

“În 90-91, femeile s-au apropiat de Petre Roman pentru că știți cum era după 50 de ani de comunism. Când au văzut un activist de partid tânăr, frumos, știți zicala aceea cu el… Dar cu toate acestea, el nu știa să discute cu oamenii. Nu știa să se apropie de ei, să găsească formula cea mai frumoasă în funcție de categoria socială. E o calitate a omului politic. Nu mulți o au. Uitați-vă la Adrian Năstase, Dumnezeu să îl ajute unde este, un impecabil om politic, dar distant, arogant, rece, nu știa să se comporte. Cristi (Florian – n.r.) e frumos ca Petre Roman, dar dacă e rigid ca Petre Roman nu are nicio șansă să ajungă parlamentar”, a spus Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistrița-Năsăud i-a spus acestuia că se așteaptă ca el să fie un “parlamentar model”.

“Cea mai ușoară, dar și cea mai dificilă meserie în țara aceasta este cea de parlamentar. Dacă vrei să fie ușoară, atunci te duci la București lunea să ajungi pe la 14.00 – 15.00, când încep ședințele în grup parlamentar, marți pe la 16.00 – 17.00 se termină și pe la 19.00 – 20.00 poți fi în avion sau în tren și să fii marți seara sau miercuri acasă, iar miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică poți să te duci unde vrei să te plimbi, la Colibița să faci plajă sau la Tihuța să te dai cu schiurile, depinde de anotimp. Dacă vrei să o faci cu pasiune, atunci luni dimineață ești în București, la ședințele de plen și pe comisii, ai inițiative legislative serioase, ai întrebări, ai interpelări de luni și până joi. Vineri dimineață ești la biroul parlamentar, ai conferință de presă, te întâlnești cu jurnaliștii care știu să te aranjeze dacă nu știi ce să spui, pe urmă ai audiențe, că stă lumea la ușa ta, 10.00 – 20.00 de oameni stau la ușa ta. Îi asculți pe fiecare în parte și le rezolvi problemele, sâmbăta ești în altă parte la audiențe, duminica ești la biserică să nu uiți nici de Domnul că se roagă electoratul și pe acolo, iar duminica după-amiază, pe la 16.00 – 17.00 poți ajunge acasă la familie. Luni dimineață, din nou te duci la București. Deci depinde cum vrei să fii, în vacanță patru ani sau la serviciu patru ani”, a spus Oltean.

Liderul PDL a adăugat Florian ar putea fi un “parlamentar model” fiindcă are timp să se ocupe de “tot ce ține de politică” fiind necăsătorit și având timp suficient.

Cristian Florian va candida din partea PDL în Colegiul 1 Senat, unde îl va avea drept principal contracandidat pe Dorin Dobra (PNL).

Întrebat de organizatorii “Cafenelei politice” care sunt cele trei calități care îl recomandă să fie senator, Florian a spus: “Dacă ar fi să numesc trei motive pentru care am intrat în cursa electorală, acestea sunt: puterea de muncă, dinamismul, plăcerea de a lucra cu oamenii”.

Fostul prefect Cristian Florian deține un autoturism marca BMW. În perioada în care a condus Prefectura Bistrița-Năsăud, Florian a insistat pentru creșterea limitei de viteză pe DN 17 în localități de la 50 la 70 de kilometri la oră, lucru care i-a și reușit.

Join the Conversation

1 Comment

  1. De ce nu ati trimis si voi un ziarist la eveniment? Preferati sa scrieti de pe la altii din ziare, lucru extrem de rusinos. Penibil de-a dreptul sa citesti in alte ziare si apoi sa pui la tine pe ziar.

Leave a comment