ANIEȘ: Pompierii s-au luptat cinci ore cu flăcările din cauza unui coș de fum necurățat

Azi-noapte, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița ! Năsăud a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Anieș.

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor din cadrul Gărzii de Intervenție Sîngeorz-Băi, împreună cu pompierii voluntari din cadru SVSU Maieru, s-au deplasat de urgență la locul evenimentului. În momentul sosirii la locul intervenției, pompierii au constat că ardea acoperișul din lemn al casei. Flăcările s-au propagat și la acoperișul sediului social al unei societăți comerciale care era lipită de casa de locuit.

Intervenția a durat aproximativ 5 ore, timp în care pompierii militari, pompierii voluntari și angajații societății comerciale au reușit împiedicarea extinderii incendiului la parterul imobilelor.

Exista riscul propagării la alte două clădiri învecinate și la stivele de material lemnos depozitate în curtea fabricii. S-a reușit salvarea documentației și a elementelor de birotică din încăperile afectate. În urma incendiului, au ars: acoperișurile imobilelor și mansarda sediului societății comerciale în care se aflau patru birouri și un grup sanitar. Suprafața totală afectată este de peste 250 mp.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un coș de fum necurățat sau amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.

Suras foto: www.oradetimis.oradestiri.ro

Leave a comment