Vezi ce primării din județ au câștigat lupta cu Guvernul Ponta!

Cinci primării din județul Bistrița-Năsăud au câștigat în instanță lupta cu Guvernul Ponta care a dispus retragerea unor bani alocați în luna aprilie, pe vremea când premier era Mihai Răzvan Ungureanu.

Guvernul Ponta a retras astfel banii de la primării pe motiv că acestea nu înregistrează arierate și nici nu necesită fonduri de cofinanțare pentru diverse proiecte europene.

Primarii, care au fost nemulțumiți de decizia Guvernului Ponta, au acționat în instanță solicitând alocarea fondurilor respective.

În total, opt primării au depus acțiuni în instanță, însă, doar cinci dintre acestea au avut câștig de cauză, fiind vorba despre primăriile Ilva Mică, Ilva Mare, Matei, Șintereag și Runcu Salvei, cărora, Curtea de Apel Cluj le-a dat dreptate. Celelalte trei primării, Rodna, Mărișelu și Nasaud au pierdut pentru că nu au depus toate actele solicitate la dosar.

Cele mai mari sume urmează să le primească Primăria Matei și Primăria Șintereag – peste 500.000 de lei pentru fiecare. De asemenea, Primăria Ilva Mică urmează să primească de la Guvern peste 300.000 de lei, iar Primăria Ilva Mare și Primăria Runcu Salvei circa 200.000 de lei.

Sursa foto: www.imprumutbani.net

Leave a comment