25/09/2017

Elevii bistriţeni pasionaţi de informatică se pot înscrie la un concurs de programare web

S-a dat startul celei de-a doua ediţii a concursului de programare web pentru elevi de liceu - The Missing Link.

Concursul este organizat de compania clujeană de web design şi dezvoltare riluri în parteneriat cu Colegiul Național “Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 15 octombrie – 17 noiembrie şi are ca scop crearea unui cadru interactiv în care elevii pasionați de informatică pot întâlni dezvoltatori web profesioniști și amatori, pot împărtăși tehnici și experiență, pot concura și își pot depăși limitele.

Tema concursului este elaborarea unui sistem de gestiune pentru un magazin online. Participanţii sunt organizaţi în echipe formate din doi elevi şi au la dispoziţie perioada 23 octombrie – 15 noiembrie pentru elaborarea proiectelor.

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII de la toate liceele din judeţ. Cei interesaţi să participe trebuie să completeze un formular de înscriere până cel târziu luni, 22 octombrie, ora 18:00.

Comisia de evaluare este formată din Andrei Oltean (director tehnic Riluri), Mark Filipaş (director executiv Riluri) şi câte un profesor de informatică de la fiecare liceu participant.

Susţinerea proiectelor şi festivitatea de premiere va avea loc în 17 noiembrie 2012 în Sala Festivă a Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu”. Intrarea este libera pentru toti cei interesati de eveniment.

Elevii şi profesorii din Năsăud şi Beclean beneficiază de decontul integral al cheltuielilor aferente transportului.

Evenimentul se bucură de sprijin financiar din partea Adventure Camps (Cluj-Napoca),GravoShop (Cluj-Napoca), Laura Mureşan Photography (Cluj-Napoca), Multi-Media(Bistrița), Copy Center (Bistrița) şi este susţinut de Inspectoratul Şcolar Judetean Bistrita-Nasaud.

Prin intermediul concursului, echipa riluri propune implementarea unui model sustenabil de îmbinare a mijlocelor de învățare formale și non-formale în cadrul liceelor din România, pentru formarea prin competiție și colaborare a viitorilor programatori si antreprenori web.

Pentru mai multe detalii accesaţi www.themissinglink.ro