Șoferii de TIR-uri și autobuze, sancționați drastic de polițiștii Biroului Rutier

În perioada 08-14 octombrie 2012 polițiștii rutieri au acționat în colaborare cu Autoritatea Rutieră Română și Secția Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud sub egida TISPOL.

Oamenii legii au desfășurat acțiunea “Truck&Bus” care a vizat reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone și transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

În urma acțiunii au fost verificate 41 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 23 de sancțiuni contravenționale privind regulamentul rutier.

De asemenea, 157 de autovehicule destinate transportului public de marfă au fost oprite pentru verificări, iar în cazul a doi conducători auto care nu au respectat perioada de odihnă zilnică s-a luat măsura sancționării contravenționale și imobilizarea autovehiculelor pentru 9 ore.

În total au fost aplicate 154 de sancțiuni contravenționale pentru abateri precum depășirea limitei de viteză, neutilizarea centurii de siguranță, manipularea tahografelor sau semnalizarea în trafic.

Sursa foto: www.business-forum.ro

Leave a comment