Compania Wizz Air introduce, din mai 2013, curse spre Bari, Bruxelles si Eindhoven

Compania low cost Wizz Air va introduce, din mai 2013, noi curse de pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca spre Bari (Italia), Bruxelles (Belgia) și Eindhoven (Olanda) și va crește frecvența zborurilor spre Dortmund, Milano și Paris, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul comercial al Wizz Air, Abran Gyorgy, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că, în perioada următoare, se vor introduce trei noi rute de la Cluj-Napoca spre destinații din Italia, Belgia și Olanda.

“Wizz Air are patru baze în România, cea mai importantă din Transilvania fiind cea din Cluj-Napoca. Vom aloca cea de-a treia aeronavă Aeroportului Internațional Cluj-Napoca pentru a crește cu 25 la sută capacitatea de aici, astfel încât estimăm că vom transporta de la Cluj peste 730.000 de pasageri în anul 2013. De asemenea, vom introduce, din mai 2013, trei noi rute spre Bari (Italia), Bruxelles (Belgia) și Eindhoven (Olanda), acestea urmând a fi operate de două ori pe săptămână. Vom crește și frecvența pe trei rute la cinci zile pe săptămână, fiind vorba despre cele spre Dortmund, Milano și Paris. Lansarea noilor rute și creșterea frecvenței pe alte rute demonstrează angajamentul Wizz Air de a dezvolta în continuare piața din Cluj”, a spus Abran.

Baza operațională de la Cluj-Napoca a Wizz Air va avea astfel trei aeronave de tip Airbus A320.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că decizia companiei Wizz Air de a aloca o nouă aeronavă pentru Aeroportul Internațional Cluj-Napoca este un răspuns la eforturile de investiții derulate până acum.

Compania low cost Wizz Air va introduce, de asemenea, din aprilie, respectiv mai 2013, noi curse de pe Aeroportul din Târgu Mureș spre Bologna (Italia), Frankfurt și Munchen (Germania).

Directorul comercial al Wizz Air a mai anunțat introducerea unor noi rute de pe Aeroportul din Târgu Mureș, spre Germania și Italia, care vor fi operaționale de anul viitor din lunile aprilie, spre Memmingen – Munchen și mai, spre Forli – Bologna și Frankfurt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Abran, primul zbor spre Memmingen – Munchen va avea loc în 1 aprilie 2013, cel spre Frankfurt în 18 mai, iar cel spre Forli – Bologna în 20 mai, prețul unui bilet pentru fiecare dintre aceste curse fiind de 93 de lei, cu toate taxele incluse.

Abran a spus că noile rute vor fi utile mediului de afaceri, în special cele pe relația Germania, vacanțelor și turismului din Italia, dar sunt destinate și familiilor ale căror rude lucrează în străinătate.

Totodată, noile rute sunt importante în contextul în care din Germania și Italia vin cei mai mulți turiști în România, a spus el.

Numărul pasagerilor de pe relația Târgu Mureș va ajunge, anul viitor, la 300.000, a estimat directorul comercial al companiei aeriene.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est și va transporta 12 milioane de pasageri în acest an.

Compania are o flotă de 39 de aeronave.

 

Sursa foto: www.bilete-wizzair.ro

Leave a comment