La sfârșitul acestei luni ar putea demara campania gratuită de vaccinare antigripală

Campania anuală gratuită de vaccinare antigripală se va desfășura începând cu sfârșitul lunii octombrie 2012.

Ministerului Sănătății va utiliza și în acest sezon un milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei anuale gratuite de vaccinare antigripală.

Suntem în curs de finalizare a procedurilor de achiziție a vaccinului gripal necesar imunizărilor. Ministerul Sănătății a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget de 11 milioane de lei. Conform estimărilor noastre, vom putea începe campania la sfârșitul acestei luni”, au declarat specialiștii de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, conform recomandărilor OMS și ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi.

Ministerul Sănătății recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Conform datelor raportate de către Centrul Național de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în săptămâna 1-7 octombrie 2012 , numărul total cazuri de infecții respiratorii este de 52.414, în scădere cu 25% față de săptămâna trecută.

În România activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică, fără tendință de creștere semnificativă, fără probe pozitive pentru virusurile gripale.

Sursa foto: www.antena3.ro

Leave a comment