Comuna Rebrișoara are datorii de 3,3 milioane de lei către diverși agenți economici

Într-o conferință de presă a Direcției Generale a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud organizată astăzi, directorul Trezoreriei Bistrița, ec. Ioan Pintean, a declarat că există la ora actuală mai multe primării care au datorii către diverși agenți economici și care așteaptă rectificarea bugetară pentru trimestrul IV al acestui an.

Acești bani ar fi o salvare pentru primăriile cu datorii, deoarece în acest fel s-ar compensa datoriile către firmele care au executat lucrări pentru unitățile administrativ-teritoriale.

Un astfel de caz este și la Primăria Rebrișoara, despre care Ioan Pintea spune că are datorii de 3,3 milioane de lei către agenți economici.

Viorel Clapău, primaul comunei Rebrișoara a declarat pentru Bistrița Online că “într-adevăr, noi avem datorii la mai mulți agenți economici care au executat lucrări la noi în comună. Au fost efectuate lucări la sistemul de canalizare și alimentare cu apă, care nu am mai reușit să le plătim pentru că trebuia să primim și o cofinanțare din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. De asemenea, există și studii de fezabilitate efectuate care acum trebuie plătite”.

Până la ora actuală, 17 primării, dintre care 16 de comună și una orașului Sângeorz-Băi au apelat la varianta compensării, prin care și-au mai achitat o parte dintre datorii. Valoarea totală a compensărilor se ridică la 3,6 milioane de lei.

Leave a comment