FOTO: Cupa Meleșului la Fotbal

Zeci de tineri, din comuna Nușeni, și-au dat întâlnire duminică pe terenul de fotbal, pentru a-și petrece o zi superbă de toamnă în aer liber și pentru a face puțină mișcare. Tinerii de pe valea Meleșului se întâlnesc cel puțin o dată pe an în această formulă, iar dacă au puțină susținere se întălnesc și mai des la Cupa Meleșului la Fotbal, organizată în acest an pentru a doua oară. Numele dat acestui campionat este strâns legat de Râul Meleș, care este un curs de apă, afluent al Someșului Mare și traverseaza localitățile Fântânele, Moruț,  Matei, Corvinești, Bidiu, Nușeni, Rusu de sus, Rusu de jos și în Beclean întâlnește Someșul Mare. Să nu vă gândiți totuși că terenul de fotbal a fost asaltat de toți flăcăii din satele traversate de acest râu, evenimentul s-a adresat doar tinerilor din comuna Nușeni. Astfel s-au format patru echipe și în jurul amiezii a sunat fluierul, care a dat startul competiției.

În mediul rural alternativele pentru petrecerea timpului liber sunt foarte puține, probabil chiar din acest motiv administrația locală din Nușeni ține aproape de tineri atunci când aceștia au inițiative, iar acest lucru duce bineînțeles la reușita unei acțiuni. Îmbucurător este și faptul că la Nușeni problemele tinerilor sunt în atenția administrației locale.

„ În centrul preocupărilor pe care le avem ca și administrație locală sunt și tinerii. Suntem aproape de ei și ce poate fi mai frumos pentru tineri decât să organizezi o o acțiune la care tinerii să participe cu mult drag. Noi avem în vedere, pe lângă activitățile sportive pe care le organizăm periodic, și alt fel de manifestări prin care să îi scoatem pe tineri din carapacea lor și să îi adunăm împreună, să socializeze. Vrem să îi atragem pe tineri prin toate activitățile pe care le facem, dar și prin oportunitățile pe care vrem să le creem pentru ei. Dezvoltăm mai multe proiecte în comună, care finalizate vin și în beneficiul tinerilor, trebuie să le oferim condiții pentru ca ei să se reîntoarcă la satul românesc.” a declarat  Ioan Mureșan, primarul comunei Nușeni.

Printre tinerii dornici de mișcare s-au integrat perfect și oameni politici, care de care mai familiari cu această zonă. Dacă politicul este prezent în tot și în toate, tinerii s-au gândit să profite de acest lucru și se facă și ei auziți. Dincolo de ceea ce s-a întâmplat practic pe teren, întâlnirea tinerilor a fost un bun prilej de socializare.

Vasile Marc, candidatul PDL pentru colegiul II deputați și Cristian Florian, candidatul PDL pentru colegiul II senat, au fost bine primiți de către tineri, mai ales datorită faptului că cei doi au legături cu această zonă cultivate de-a lungul anilor.

„Nușeni este a doua mea localitate de suflet, după Tărlișua, comuna mea natală. Am lucrat aici ca director al unității de învățământ din Beudiu 10 ani și sunt foarte legat de aceste locuri și de tinerii din zonă. Comuna Nușeni și Valea Meleșului în general este o zonă care îmi este mie foarte dragă … Când mă întălnesc cu tinerii, mă simt și eu mai tânăr, mi-e drag să fiu în preajma lor și trăiesc un sentiment extraordinar când mă întâlnesc cu foști elevi, care au trecut prin mâinile mele … Cupa văii Meleșului la fotbal se organizează în fiecare an și nu pot să lipsesc de la aceste acțiuni, vreau să fiu aproape de ei, să socializăm, să ne împărtășim gândurile și după competiție să ne relaxăm la un pahar de bere.” a declarat Vasile Marc, care a subliniat faptul că în ciuda vremurilor pe care le trăim, dacă ar fi să mai aleagă încă o dată, și-ar alege tot profesia de dascăl.

Cristian Florian a întâlnit la Nușeni prieteni vechi, iar jocul de pe terenul de sport i-a amintit de copilărie. „Sunt de aici, aici am avut bunici, mama mea a locuit chiar lângă primărie. Cu unii dintre cei care sunt pe teren am copilărit, mi-am petrecut aici aproape toate vacanțele, de vară, de iarnă și de primăvară,  eu aici sunt acasă. Eu mă bucur să îi văd pe tineri împreună și suntem câțiva oameni care îi înțelegem și îi sprijinim în acțiunile lor, nu este vorba de nici un efort, pur și simplu le dăm o mână de ajutor, dacă stă în puterile noastre. Elementul cel mai important este comunitatea și sportul este una din activitățile care a unit dintotdeauna oamenii, chiar dacă pe teren este competitivitate, după aceea toți sunt prieteni. Nu vreau să fac referire la implicare politică, totul se rezumă la oameni care sunt deschiși și vor să facă ceva pentru cei din jur, este ceva în sufletul fiecaruia din noi care ne face să fim atenți și la semenii noștri” a declarat Cristian Florian, puțin melancolic.

După o zi de efort cei mai buni au câștigat, dar acest aspect a fost cel mai puțin important. De fapt toți cei care și-au petrecut ziua pe terenul de sport din Nușeni au fost premiați. Duminică, la Nușeni, prin sport, s-a creat o punte de comunicare între oameni. Si partea cea mai interesanta a fost după competiție când toți cei prezenți, cu jucători, cu susținători și oaspeți au servit o bere și mâncare caldă.

Leave a comment