FOTO: Școală nouă la Stupini, comuna Sânmihaiu de Câmpie

O școală nouă, dotată la standarde ridicate a fost inaugurată în acest week-end la Stupini. Locuitorii din zonă  s-au arătat incântați de eveniment, mai ales pentru că în sat era nevoie de o astfel de unitate de invățământ. Vechea școală de mult nu a mai fost funcțională. Reprezentanților autorităților locale le-a trecut prin gând în repetate rânduri, chiar  să o desfințeze.

Noua școală este situată chiar în satul Stupini. Investiția în unitatea de învățământ se ridică la circa 300.000 de lei, susține primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mathe. Acesta mai recunoaște faptul că până în prezent nu a achitat integral suma pe care o datorează constructorului:

„Nu am achitat toți banii. Constructorul este un om cu caracter, care mă va aștepta de bani, până voi putea plăti. Până acum am achitat aproximativ 30% din sumă și mi-au mai rămas 70%, dar nu îmi fac probleme. Mă bucur că am reușit să finalizăm lucrarea, iar acum copiii se pot bucura de o școală nouă, cu toalete în interior, dotată corespunzător.” A precizat primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate.

Odată cu sfințirea noii unități de învățământ, a avut loc și lansarea cărții „ Monografia satului Stupini”, al cărui autor este Iosif  Pop, un fiu al satului.

La eveniment au participat reprezentanții autorităților judetene, respectiv prefectul Nastasia-Ani Bob, dar și consilierii locali Daniel Suciu și Ioan Deneș. Prezent a fost și liberalul Dorin Dobra și inspectorul școlar adjunct, Mihai Mureșan. Elevii din Stupini vor putea de acum învăța într-o sală de clasă dotată cu mobilier corespunzător vârstei, vor avea acces la un grup sanitar aflat in incinta clădirii, iar micuții înscriși la  grădiniță se vor bucura de o sală special amenajată pentru ei.

Leave a comment