Pe 25 octombrie, bistrițenii pot vizita sălile Tribunalului Bistrița-Năsăud

Pentru a marca „Ziua Europeană a Justiției Civile”, joi, 25 octombrie, între orele  09:00-14:00, Tribunalul Bistrița-Năsăud și Judecătoria Bistrița, precum și Judecătoriile Beclean și Năsăud organizează  „Z i u a   U ș i l o r   D e s c h i s e”.

Dana Ceuca, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud, susține că “scopul acestui eveniment este stabilirea unei relații de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiție și beneficiarii acestuia, precum și „asigurarea transparenței”, de natură să permită publicului larg și mass-mediei crearea unei imagini reale și concludente asupra condițiilor de muncă ale judecătorilor și personalului auxiliar, precum și oferirea de informații despre aspectele organizatorice ale instanțelor judecătorești”.

Evenimentul se organizează pe toată durata zilei de 25 octombrie, în intervalul orar stabilit.

Bistrițenii care vor să viziteze sălile de judecată trebuie să știe că este permisă vizitarea tuturor compartimentelor instanțelor.

Persoanelor interesate de acest eveniment li se va asigura sprijinul necesar pentru a vizita instanțele și pentru a înțelege mecanismele acestora. Totodată, se vor furniza informații referitoare la circuitul dosarelor în instanță și etapele unui proces.

Leave a comment