S-au urcat beți la volan și au provocat accidente rutiere

La finele acestei săptămâni, polițiștii rutieri au intervenit pe șoselele din județ, depistând astfel șoferi care s-au urcat băuți la volan și care au fost implicați și în accidente rutiere.

Un astfel de caz a fost identificat pe DN 17, în zona cunoscută drept Groapa Sărății, unde un conducător auto de 20 ani din Bistrița s-a angajat în depășirea neregulamentară a unui alt autoturism, iar la revenirea pe sensul său de mers, a pierdut controlul volanului a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în dreapta direcției sale de mers. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,45mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto.

De asemenea, tot în acest weekend, pe DC 31, un bărbat din satul Caila, comuna Șintereag, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice (1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat) și cu permisul de conducere anulat, a acroșat un moped parcat în fața magazinului din localitate. Sus-numitului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu permis de conducere anulat și cu alcoolemie peste limita legală, cercetările fiind continuate de către Postul de Poliție Șintereag.

Leave a comment