FOTO: Au pescuit folosind dispozitive artizanale și au fost prinși de jandarmi!

Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au depistat, în cadrul unei acțiuni punctuale executate pe linie piscicolă, de trei bărbați care pescuiau ilegal.

Acțiunea a fost organizată și executată în apropierea comunei Șieu Odorhei, în seara zilei de marți, 23 octombrie a.c,  pe cursul râului ce traversează localitatea.

Pe râul Șieu,  în apropierea comunei Șieu Odorhei, au fost surprinse trei persoane în timp ce pescuiau în mod ilegal cu ajutorul a două dispozitive confecționate artizanal atașate pe firul principal de la undița de pescuit, dispozitivele fiind prevăzute cu plasă monofilament împletite în ochiuri mici.

Asupra celor trei bărbați au fost găsite un număr de cinci undițe prevăzute cu mulinete fir precum și un număr de șase dispozitive confecționate artizanal din fir monofilament cu dimensiunea de 110/50 cm.

Astfel pentru Ilie C. de 59 de ani, Adrian K. de 25 de ani și Ionel K. de 52 de ani toți având domiciliul în localitatea Șieu Odorhei,  în conformitate cu art. 214 CPP, au fost întocmite actele de constatare și sesizare care vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, pentru a se da soluția legală.

Astfel de acțiuni vor mai fi organizate pe toată raza județului, cu scopul de a preveni pescuitul ilegal.

Conform unei ordonanțe de urgență constituie infracțiune: producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasã de tip monofilament, respectiv pescuitul cu unelte și scule neautorizate.

Leave a comment