20/09/2017

Poliţia Rutieră scoate în trafic toate radarele pentru a-i prinde pe şoferii care conduc cu viteză

Poliţia Rutieră scoate în trafic toate maşinile dotate cu aparatură radar, în cadrul unei acţiuni declanşate la nivel naţional pentru sancţionarea şoferilor care conduc cu viteză mai mare decât cea permisă, depăşesc neregulamentar sau nu acordă prioritate.

Potrivit analizelor făcute de specialiştii Direcţiei Rutiere, deşi de la începutul anului până în prezent numărul accidentelor grave este în scădere, în ultimele zile, la nivel naţional, s-au înregistrat mai multe accidente mortale, provocate de maşini folosite la transportul în comun.

Maşinile dotate cu aparate radar au fost scoase încă de ieri pe şosele, acţiunea derulându-se până joi, interval în care poliţiştii vor fi prezenţi pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale din toate judeţele, cu toate autospecialele care au radare, pentru sancţionarea şoferilor care conduc cu viteză mai mare decât cea legală, care depăşesc neregulamentar ori nu acordă prioritate maşinilor din trafic sau pietonilor, toate fiind cauze ale producerii unor accidente grave.

De asemenea, poliţiştii de la Rutieră, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier şi ai Registrului Auto Român, vor verifica starea tehnică a maşinilor folosite în transportul public de persoane.

Acţiunea se desfăşoară şi pe şoselele din judeţul Bistriţa-Năsăud şi are ca

obiective reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere, verificarea legalităţii transportului rutier public şi controlul stării tehnice a vehiculelor.

.