Poliția Rutieră scoate în trafic toate radarele pentru a-i prinde pe șoferii care conduc cu viteză

Poliția Rutieră scoate în trafic toate mașinile dotate cu aparatură radar, în cadrul unei acțiuni declanșate la nivel național pentru sancționarea șoferilor care conduc cu viteză mai mare decât cea permisă, depășesc neregulamentar sau nu acordă prioritate.

Potrivit analizelor făcute de specialiștii Direcției Rutiere, deși de la începutul anului până în prezent numărul accidentelor grave este în scădere, în ultimele zile, la nivel național, s-au înregistrat mai multe accidente mortale, provocate de mașini folosite la transportul în comun.

Mașinile dotate cu aparate radar au fost scoase încă de ieri pe șosele, acțiunea derulându-se până joi, interval în care polițiștii vor fi prezenți pe autostrăzi și pe drumurile naționale din toate județele, cu toate autospecialele care au radare, pentru sancționarea șoferilor care conduc cu viteză mai mare decât cea legală, care depășesc neregulamentar ori nu acordă prioritate mașinilor din trafic sau pietonilor, toate fiind cauze ale producerii unor accidente grave.

De asemenea, polițiștii de la Rutieră, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier și ai Registrului Auto Român, vor verifica starea tehnică a mașinilor folosite în transportul public de persoane.

Acțiunea se desfășoară și pe șoselele din județul Bistrița-Năsăud și are ca

obiective reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere, verificarea legalității transportului rutier public și controlul stării tehnice a vehiculelor.

.

 

Leave a comment