Părinții copiilor care se vor afla în această seară pe pietonal, nemulțumiți că în același timp se vor desfășura două evenimente

Două evenimente care vor fi marcate astăzi la Bistrița sunt menite să dea viață pietonalului Liviu Rebreanu.

Ziua Armatei Române este primul dintre evenimentele în cadrul căruia sunt programate acțiuni pe pietonal. Începând cu ora 19.00, este programată retragerea cu torțe pe traseul Piața Petru Rareș ! strada Dornei ! Piața Centrală ! Pietonalul Liviu Rebreanu ! strada General Grigore Bălan. Practic, de la ra 19:00, militarii vor parcurge acest traseu cu torțele în mâini.

De la aceeași oră însă, tot pe pietonalul Liviu Rebreanu, 150 de copii înscriși în proiectul „O șansă europeană pentru copiii români” au și ei programată o acțiune. Copiii au confecționat 1.800 de gulguțe (cutiuțe din hârtie în care vor pune lumânări aprinse) cu  care vor lumina Centrul Istoric al Bistriței.

Un părinte al unuia dintre copilași s-a arătat nemulțumit de faptul că ambele evenimente vor avea loc în același timp.

“Tot joi de la ora 19, este programată retragerea cu torțe a soldatilor, care vor trece și pe pietonalul Liviu Rebreanu. Vor călca pe lumânările copiilor?” sunt cuvintele părintelui.

Autoritățile locale asigură că nu vor exista probleme din acest punct de vedere, pietonalul fiind suficient de încăpător pentru a permite desfășurarea ambelor evenimente. Părinții copiilor care se vor afla pe pietonal nu au de ce să se îngrijoreze, întrucât militarii, cu siguranță, vor parcurge traseul fără să îi deranjeze pe cei mici.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Leave a comment