Categories
Bistrita Comunitate

Rețeaua “NAȘILOR” din CFR a trecut și pe la Bistrița

Mai multe percheziții au avut loc în aceastîă dimineață la Ministerul Transporturilor și la regionalele CFR, fiind vizați zeci de angajați, între care directori, suspectați de fapte de corupție, iar potrivit unor surse judiciare ar fi vizată în principal regionala CFR Brașov.

Surse judiciare au afirmat pentru Mediafax că ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Brașov și ar fi fost extinsă apoi la toate regionalele CFR, fiind vizați zeci de controlori de tren care ar fi luat mită de la călători care circulau fără bilet.

Printre regionalele vizate se numără și cea de la Cluj, din care face parte și Stația Bistrița. De la Bistrița au fost ridicate șapte persoane și duse cu autocarul la audieri la Brașov. Ioan Murășan din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Bistrița-Năsăud spune că toate cele șapte persoane sunt controlori de tren.

Mediafax informeză că în dosarul de corupție din cadrul CFR Călători, prejudiciul este de 200 de milioane de lei.

Conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet, iar transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor.

La București, banii erau predați prin intermediul chioșcurilor de ziare sau de băuturi răcoritoare de pe peronul Gării de Nord.

În ancheta privind fapte de corupție sunt vizate aproximativ 200 de persoane, printre care controlori și șefi de tren, a declarat, joi, directorul CFR Călători, Ștefan Roșeanu, el precizând că aproximativ 30 la sută dintre călători circulă fără bilet.

Un număr de 81 de mandate de aducere au fost emise pe numele unor angajați de la regionalele CFR Călători suspectați de fapte de corupție, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Brașov, Alina Popescu.

Leave a Reply