23/09/2017

La Liceul cu Program Sportiv, campania “Leave It to live” s-a încheiat

Rotaract Club Bistriţa, alături de cluburile sponsor Rotary, în parteneriat cu CPECA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistrita-Nasaud organizează în perioada 15 octombrie – 4 noiembrie 2012 proiectul “Leave It to Live” de conştientizare a efectelor nocive ale tutunului, alcoolului şi drogurilor în rândul tinerilor.

Proiectul constă într-un concurs de campanii organizate de echipe, formate atât din elevi cât şi din profesori, din cele nouă licee participante din Bistriţa: Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, Colegiul Naţional Andrei Muresanu, Liceul Teoretic Sanitar, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Infoel, Grupul Şcolar Agricol, Grupul Şcolar Forestier Bistrita, Liceul de Arte Corneliu Baba şi Colegiul Tehnic Grigore Moisil.

Proiectul are ca scop crearea de campanii de conştientizare a efectelor consumului de droguri, tutun şi alcool, dar şi stimulararea voluntariatului și a activităților de timp liber în rândul participanților în proiect, implicarea adolescenţilor în activităţi care stimulează creativitatea şi spiritul de echipa într-o competiţie, creşterea numărului de voluntari adolescenţi implicaţi în activitati în folosul comunităţii.

„Dorim să ne implicam din ce in ce mai mult în comunitatea bistriţeană, acţiunea de faţă fiind prima noastră încercare în lupta continuă împotriva consumului de stupefiante, tutun şi alcool în randul tineretului bistriţean. Suntem conştienţi că o astfel de problemă nu se va rezolva cu un singur proiect, însă totul are un început iar stimularea şi implicarea mai frecventă a tineretului în astfel de acţiuni de voluntariat este primul pas. Sperăm ca publicul bistriţean să fie receptiv la mesajele transmise prin aceste campanii” precizează cei de la Rotaract.

Astăzi, proiectul s-a încheiat în cadrul Liceului cu Program Sportiv din Bistriţa. Zeci de elevi au participat la evenimentul prin care a fost marcat finalul proiectului şi li s-au prezentat datele rezultate în urma acestuia.

Elevii direct implicaţi în proiect au prezentat în faţa colegilor diverse momente artistice, iar profesorii coordonatori au vorbit despre consumul de droguri, tutun şi alcool şi despre cât de multe probleme pot genera în rândul tinerilor.