La Liceul cu Program Sportiv, campania “Leave It to live” s-a încheiat

Rotaract Club Bistrița, alături de cluburile sponsor Rotary, în parteneriat cu CPECA și Inspectoratul Școlar Județean Bistrita-Nasaud organizează în perioada 15 octombrie ! 4 noiembrie 2012 proiectul „Leave It to Live” de conștientizare a efectelor nocive ale tutunului, alcoolului și drogurilor în rândul tinerilor.

Proiectul constă într-un concurs de campanii organizate de echipe, formate atât din elevi cât și din profesori, din cele nouă licee participante din Bistrița: Colegiul Național Liviu Rebreanu, Colegiul Național Andrei Muresanu, Liceul Teoretic Sanitar, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Infoel, Grupul Școlar Agricol, Grupul Școlar Forestier Bistrita, Liceul de Arte Corneliu Baba și Colegiul Tehnic Grigore Moisil.

Proiectul are ca scop crearea de campanii de conștientizare a efectelor consumului de droguri, tutun și alcool, dar și stimulararea voluntariatului și a activităților de timp liber în rândul participanților în proiect, implicarea adolescenților în activități care stimulează creativitatea și spiritul de echipa într-o competiție, creșterea numărului de voluntari adolescenți implicați în activitati în folosul comunității.

„Dorim să ne implicam din ce in ce mai mult în comunitatea bistrițeană, acțiunea de față fiind prima noastră încercare în lupta continuă împotriva consumului de stupefiante, tutun și alcool în randul tineretului bistrițean. Suntem conștienți că o astfel de problemă nu se va rezolva cu un singur proiect, însă totul are un început iar stimularea și implicarea mai frecventă a tineretului în astfel de acțiuni de voluntariat este primul pas. Sperăm ca publicul bistrițean să fie receptiv la mesajele transmise prin aceste campanii” precizează cei de la Rotaract.

Astăzi, proiectul s-a încheiat în cadrul Liceului cu Program Sportiv din Bistrița. Zeci de elevi au participat la evenimentul prin care a fost marcat finalul proiectului și li s-au prezentat datele rezultate în urma acestuia.

Elevii direct implicați în proiect au prezentat în fața colegilor diverse momente artistice, iar profesorii coordonatori au vorbit despre consumul de droguri, tutun și alcool și despre cât de multe probleme pot genera în rândul tinerilor.

Leave a comment