RĂSPUNSUL CJ LA SCRISOAREA DESCHISĂ

Către Redacția Ziarului Bistrița Online

Dreptul de liberă exprimare și dreptul de ”liberă expresie a națiunii” reprezintă din punctul meu de vedere, punctul principal în jurul căruia gravitează valorile unei țări democratice. Aceste drepturi naturale ale omului, care la un moment dat al istoriei erau deziderate pentru o mare parte a națiunilor, sunt percepute astăzi ca și condiții sine qua non.

Spre șansa noastră, România este o țară în care libertățile individuale și ale grupurilor sunt respectate, lucru de care trebuie să fim recunoscători în primul rând primilor promotori ai dreptului de exprimare liberă a națiunii românești: Titu Maiorescu, Nae Ionescu, Constantin Noica, ș.a. Îmi este imposibil să nu pun în calcul perioada opresivă a regimului comunist, care a reprezentat, după cum bine spune Monica Lovinescu ”noaptea contraselecției, când se săvârșesc funeraliile inteligenței”. Avem prin intermediul acestui regim un exemplu clar de ”așa nu” și cred că este de datoria noastră să învățăm din greșelile trecutului și să nu le repetăm.

Organele de presă au o mare responsabilitate, deoarece ele reprezintă, după cum am specificat și anterior ”libera expresie a națiunii”, prin urmare orice material publicat de acestea reprezintă indirect opinia unei întregi comunități. Consider că instituțiile de presă au dreptul să publice orice material jurnalistic, dar care se supune unei condiții primordiale: să respecte realitatea obiectivă a faptelor.

Abuzurile asupra oricărei ființe umane, indiferent de forma lor de manifestare nu constituie un model și nu le percep a fi tolerate cu indulgență. În cazul în care doamna Geta Sîngeorzan sau oricare dintre jurnaliștii TV Bistrița consideră că au fost lezați în exercitarea muncii jurnalistice de comportamentul domnului primar Niculae Anghel, imi exprim public, în numele domniei sale, scuzele de rigoare.

Totodată îl rog, și pe această cale, pe domnul primar Niculae Anghel, să adopte o poziție mai diplomată față de grupul consilierilor locali aflați în opoziție.

Emil Radu Moldovan

PREȘEDINTE

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

 

Join the Conversation

1 Comment

  1. No, da cine te-o ajutat sa te exprimi ase mandru? Cu citate … etc. Daca tu ai citit de Maiorescu si din Lovinescu atunci esti tare mai Kellner. Bravoooo.

Leave a comment