bistritaevanghelica.ro: Margit Moldovan învăluită în lumină

Comnunitatea evanghelică din Bistrița se confruntă cu o imensă durere. Duminică de duminică ne rugam pentru cei în suferință, duminică de duminică o aminteam și pe Margit Moldovan în rugăciulile noastre. Eram copleșită de fiecare dată la ora de rugăciune, deoarece luni de zile am ocupat și eu acea listă. Chiar dacă nu apăream pe videoproiector, ca și sora nostră, știam că sunt purtată pe brațe de rugăciune deoarece simțeam. Nu poți depăși o astfel de durere dacă nu te susțin alții, nu poți rezista unor astfel de lovituri dacă nu te învăluie Dumnezeu cu mila Sa. Lista se va împuțina cu o persoana dar va crește cu trei( soțul si cei doi copii). Nu vor fi trecuți acolo , dar nu trebuie uitați din inimă. Au nevoie de susținere, este vitală.

Slujitorii lui David sunt uimiți, când acesta , se scoală, se spală , se unge și mănâncă. Ei nu înțeleg atitudinea lui David după moartea copilului său. Cât a fost în viață copilul, spera că se va face bine, chiar dacă era grav bolnav. După ce acesta a murit, iată cum si-a argumentat atitudinea.: 2 Samuel 12: 22-23„ El a aspuns : Cât trăia copilul posteam si plangeam, că ziceam: „Cine stie dacă nu se va îndura Domnul de mine si daca nu va trai copilul?” Acum cand a murit pentru ce să mai postesc . Eu ma voi duce la el dar el nu se va intoarce la mine”

Cu toții am sperat într-o vindecare miraculoasă pentru sora nostră și vindecarea s-a produs. Nu ca și prima dată, cum am sperat noi. Domnul a ales o altă minune: aceea de a fi învăluită în lumină și de a fi alături de El. Apocalipsa 14:13 spune: „ ferice de acum încolo de morții, care mor în Domnul”. Da, zice Domnul: „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează”.

Ei nu știu faptele ei, dar am fost impresionată de discreția cu care știa să mângâie pe cei în suferință. Margit era foarte sensibilă la suferința, mai ales cand vedea copii în lacrimi, iar prin natura slujbei nu era scutită de astfel de cazuri. Luni de zile la ușa casei noastre ajungea o atenție cu un expeditor necunoscut. Se stia doar destinatarul, expeditorul niciodată. De fiecare dată mă întrebam, cine era persoana din spatele gestului. După o perioadă de timp am încetat să mă mai întreb și prin automatism mă obișnuiesam, uneori chiar așteptam. Nu după multă vreme însă, ușa noastră nu s-a mai deschis. Am aflat că Marghit Moldovan este grav bolnavă. Am înțeles atunci cine ara expeditorul misterios.

Nu știu daca se pot duce vești din lumea acesta în cealalta în acest mod, dar te însărcinez să duci o veste bună : NU NE-AM PIERDUT PERSPECTIVA ETERNITĂÅ¢II. Până vom ajunge noi ACOLO rugați-vă voi pentru noi, că voi nu mai aveți nevoie.

Petru Bistrița Evanghelică, Narcisa Ilieș.

Leave a comment