Un om a murit și alți doi au fost răniți,după ce mașina în care erau a căzut într-o groapă

O persoană a murit, iar alte două au fost rănite, duminică seară, pe DN 15 A, în satul bistrițean Herina, după ce mașina în care se aflau a căzut într-o groapă adâncă de peste doi metri, săpată pentru construcția unui podeț de către cei care lucrează la reabilitarea drumului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat corespondentului MEDIAFAX că mașina în care se aflau trei persoane a căzut, duminică seară, într-o groapă adâncă de doi sau doi metri jumătate, săpată de cei care lucrează la reabilitarea drumului din satul Herina.

Șoferul a murit, iar o femeie și un bărbat care se aflau în mașină au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, a spus Rus.

Contactat telefonic, șeful Secției Bistrița a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Alexandru Slavita, a declarat corespondentului MEDIAFAX că responsabilitatea pentru semnalizarea drumului în lucru revine constructorului.

“Firma Strabag, cea care lucrează la reabilitarea DN 15 A, are și responsabilitatea semnalizării corespunzătoare a drumului. Până acum nu au fost probleme. Sunt balize, lumini intermitente în zonele periculoase. Nu știu ce s-a întâmplat de s-a ajuns la un accident. Mașina aceasta a intrat într-o groapă săpată pentru amenajarea unui podeț”, a declarat Slavita.

Circulația se desfășoară cu dificultate pe DN 15 A, între satul Sărățel din Bistrița-Năsăud și orașul Reghin din Mureș. Pe mai multe tronsoane este deschis un singur sens, iar timpii de așteptare la semafoare sunt destul de mari.

Lucrările de reabilitare a DN 15 A sunt executate de firma Strabag.

DN 15 A leagă Bistrița-Năsăud de județul Mureș.

Leave a comment