23/09/2017

FOTO: Casa cu Lei – un TUN de aproape un MILION de euro

Casa cu Lei de pe strada Nicolae Titulescu nr. 8 a fost modernizată din bani europeni. Lucrările firmei SC Creativ sunt aproape gata, iar valoarea proiectului este de 3.7 milioane de lei. De curând, Primăria Bistrița a plusat cu încă 440.000 de lei  – bani pentru continuarea lucrărilor și 30.000 de lei pentru mobilier. Total 100.000 de euro. Și cu siguranță mai urmează alte suplimentări de lucrări.

Uite-așa restaurarea Casei cu Lei se ridică la aproximativ un milion de euro.
În cazul casei de pe Titulescu o fi vorba de un monument de artă, de lucrări ample de restaurare dar prețul e unul exagerat. Mai mult de 2.000 de euro pe metru pătrat. Enorm! Asta în condițiile în care o casă „la cheie” se construiește cu maxim 500 de euro pe metru pătrat.
Preț aproximativ : un MILION de euro (4.2 milioane de lei, deocamdată , dar pe viitor vor mai exista alte suplimentări)
Suprafață: 450 de mp
Lucrări executate: consolidare rezistență, înlocuire acoperiș, restaurare pereți, arcade, scări de acces, modernizare curte interioară, geamuri, uși, mobilier
Preț pe metru pătrat: peste 2.000 de euro
Compartimentare: la parter centru de expoziții, iar la etaj săli de pictură și ateliere de creație
Cu siguranță primarul Ovidiu Crețu va inaugura cu mare fast acest proiect finanțat din fonduri nerambursabile, dar să spargi un milion de euro pe o clădire de 450 de metri pătrați e cam mult. Bineînțeles că s-au realizat licitații și cei implicați sunt blindați de acte, în cazul unei eventuale verificări economice…
Cosmin Botezat

Comentarii

 1. Gogu spune:

  Cosminica mama, de cand esti tu expert si in domeniul asta?  Daca nu te pricepi, macar ai bunul simt de a nu-ti mai da cu parerea.

  • Ana spune:

   Gogule,  Cosminica nu ti-a ascultat sfatul…el scrie ,..scrie prostii , scrie tampenii , dar scrie …Nu canta bine , dar canta  tare !!!! Isi gaseste cate un subiect , si fara sa  stie despre ce-i vorba in propozitie ..el scrie …e ca cetateanul turmentat ….cand se opreste din scris  , hop se intreaba :
       “…da eu  despre ce scriu?…nu mai stiu…A despre  cladiri …a,nu  despre copaci…ei bine , cred ca scriu  despre cladiri umbrite de copaci …sau nu?Copacilor toamna le cad frunzele ….peste  case …sau langa case… si casele  erau albe…dar puteau sa fie  galbene …ca si  dovlecii …si vin  vrajitoarele….si  eu despre ce scriu…? Cred ca despre  toamna…”
   Cam asa scrie el ….ma gandesc sa ma  fac ziarist cand o sa cresc mare ….

  • Dr. Ciomu spune:

   Ar putea sa-si numere flocii si sa faca un articol pe tema asta.

 2. Oana spune:

  In Romania totul e posibil. 2 – 3 miliaone de euro daca ar fi costat tot nu li se parea mult. La 2.000 de euro imi fac o casa ca si a lui Becali, cu foita de aur.

  • ana spune:

   vorbiti prostii !Mai intai ar trebui sa va  informati  corect  si apoi sa  aveti pareri  Milionul de euro e cam asa:” nu erau   3 ca erau  doar 2 si nu au plecat ca defapt au venit “…cam asa   aveti si voi informatii …
   Pacat ca va numiti ziaristi…

  • ana spune:

   Asa  ma gandesc si eu sa-ti faci tu o casa si sa  -ti vezi de treaba …ca nu te pricepi …si  stii ce ma mai gandesc ? sa nu  se mai restaureze nici un monument ca  de ce sa bagam noi bani in niste ruine …si  cand te duci tu  Oana  sa vizitezi  Roma  de exemplu sa gasesti numai  case noi noute …facute cu 500 euro /mp  da? pe acelea sa le vizitezi tu …si pe a lui Becali …ca “e cu foita de aur” , cum iti place tie ….

 3. lara spune:

  Ma intreb  ce surse aveti?….proaste surse! Sau poate e reacredinta ! Citeam  articolele voaStre crezand ca ma informez despre ce se intampla in urbe …Daca  asa  sunt toate  informatiile pe care le transmiteti , mai bine  sa renuntati   la presa  ..si  sa va declarati   “raspandaci de zvonuri false” …Din pacate   stiu in acest caz ca dezinformati !!! Asa o fi si cu alte stiri .. asa incat  ma lipsesc de informatiile voastre , si poate o sa  faca asta si altii pe masura ce isi dau seama de  cat de profesionisti sunteti!!!! RUSINE!!!!!

 4. Ani spune:

  Numai un milion de euro? Cretu poate fura mai mult. Propun o noua suplimentare de fonduri la sedinta urmatoare. Inca vreo 100.000 de euro sa poata mearga la schi in Austria 

 5. Paul spune:

  Voi sunteti nebuni? Cum sa dai atatia bani pe o ruina? Chiar daca sunt fonduri europene, e jaf la drumul mare. D.N.A – ul trebuie sa faca un control la primarie.