Categories
Bistrita Comunitate

Crețu vrea să pună Bistrița pe harta Europei, prin organizarea unui „Târg de Crăciun” similar cu cel devenit deja tradiție la Viena

Bistrița intenționează să preia modeul uneia dintre cele mai animate capitale europene în perioada sărbătorilor de iarnă.

Este vorba despre capitala Austriei, Viena, care, anual, de sărbătorile de iarnă își pune “hainele” de sărbătoare. Străzile orașului sunt luminate de mii de beculețe și un imens pom de Crăciun, amplasat chiar în centrul orașului, reprezintă un important punct de atracție pentru tiriști.

“Târgul de Crăciun” organizat la Viena este cel mai vechi din Europa și Bistrița vrea să intre și ea pe harta europeană prin organizarea unui astfel de eveniment.

Primăria Bistrița intenționează să organizeze „Târgul de Crăciun” de-a lungul întregii perioade a sărbătorilor de iarnă, mai precis, din 6 decembrie 2012 și până în 6 ianuarie 2013.

Târgul va fi amenajat în centrul istoric al Bistriței, pe Pietonalul Liviu Rebreanu ! zonă pe care municipalitatea o va decora și amenaja și în acest an potrivit tradițiilor de iarnă și va constitui una din atracțiile pe care primăria intenționează să le ofere, de sărbători, locuitorilor și vizitatorilor Bistriței.

Vreme de o lună, la Bistrița sunt așteptați să participe meșteri populari care să expună spre vânzare produse tradiționale ! obiecte de artă decorativă specifică sărbătorilor de iarnă, costume populare, țesături, măști, sculpturi și obiecte din ceramică, împletituri din nuiele, podoabe ! dar și preparate din carne, lapte sau deserturi potrivite pentru mesele festive din perioada sărbătorilor de iarnă.

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a recunoscut în nenumărate rânduri că vrea să transforme Bistrița într-un oraș european, iar în opinia sa, organizarea acestui eveniment este un alt pas important spre o astfel de realizare.

Târguri similare se desfășoară anual în Budapesta, Cracovia, Bratislava sau Praga.

2 replies on “Crețu vrea să pună Bistrița pe harta Europei, prin organizarea unui „Târg de Crăciun” similar cu cel devenit deja tradiție la Viena”

bravo CRETULE …sper sa mergi inainte ,de nu sti ce te asteapta …..ce pateai cind erai copil si ieseam pe deal …mai multe nu spun ..intelegi tu

 

Leave a Reply