Categories
Accident Bistrita

Un copil a murit, altul e rănit, căzând într-o râpă după ce au plecat din timpul orelor

Un copil de 12 ani din comuna bistrițeană Zagra a murit, iar altul de 13 ani este grav rănit după ce au căzut cu bicicleta într-o râpă, luni, în drum spre Mănăstirea Bichigiu, unde voiau să ajungă la slujbă, iar Inspectoratul Școlar a declanșat o anchetă întrucat cei doi plecaseră de la cursuri.

Primarul comunei Zagra, Dumitru Bușcoiu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că accidentul s-a petrecut în jurul orei 10.30, când cei doi băieți din satul Suplai, unul elev în clasa a V-a, iar celălalt în clasa a VI-a, ar fi trebuit, în mod normal, să fie la cursuri.

“Nu s-au dus la școală. Au chiulit. Au urcat pe o bicicletă și s-au dus pe un drum forestier spre Bichigiu, la mănăstire, unde astăzi (luni – n.r.) e zi de hram, sunt sărbătoriți Sfinții Martiri Năsăudeni. Cel de clasa a V-a conducea bicicleta, iar pe ea îl avea pe elevul de clasa a VI-a. La un moment dat, li s-a rupt lanțul de la bicicletă și s-au dus cu tot cu ea într-o râpă. Cel mai mare are coastele rupte și a suferit alte traumatisme, iar cel care conducea bicicleta a aterizat cu capul pe o piatră mare. I s-a rupt gâtul, e mort”, a declarat primarul.

Potrivit sursei citate, groapa în care au căzut cei doi copii nu are mai mult de 2,5 metri, dar este plină cu bolovani.

Un echipaj al Ambulanței, chemat la locul accidentului, nu a putut face nimic să salveze viața copilului care s-a lovit cu capul de piatră, iar pe celălalt l-a transportat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Acolo a mers și inspectorul general adjunct Mihai Mureșan de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, care a început o anchetă la școala din Suplai.

“Este clar că cei doi elevi au plecat de la școală fără ca cineva să știe unde merg. Nu i-a învoit nimeni, din câte spun cei de aici. Cert este că trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat, cum de a fost posibil ca doi copii să pățească ce au pățit aceștia în timpul orelor de curs. Vom face o anchetă și vom afla răspunsul așa încât să știm pe cine să sancționăm”, a declarat Mihai Mureșan.

Sursa foto: www.inbanat.ro

1 reply on “Un copil a murit, altul e rănit, căzând într-o râpă după ce au plecat din timpul orelor”

  2013 este anul in care Fondurile  NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

Leave a Reply