Categories
Auto Bistrita Business

Vezi care este marca auto cu cea mai mare acoperire RCA în România

Volkswagen este cea mai asigurată marcă de autovehicul în România, Croația și Polonia pe segmentul RCA, în timp ce în Cehia și Slovacia domină Skoda, iar în Serbia marca Zastava, informează Mediafax.

În cazul Bulgariei și Ungariei, cele mai asigurate RCA sunt mașinile Opel.

Potrivit studiului, marca auto Volkswagen este implicată și în cele mai multe cazuri de daune, ocupând primul loc în toate cele noua state după acest indicator. Marca Ford este pe locul al doilea la daune.

Studiul a inclus Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, România, Ungaria, Polonia, Croația și Bulgaria.

Vechimea medie a mașinilor asigurate RCA de către companiile de asigurări controlate de Generali PPF Holding se situează între 8 și 16 ani.

În majoritatea cazurilor, vechimea mașinilor asigurate în Slovenia este de până la opt ani, în timp ce bulgarii asigură mașini cu o vechime medie de 16 ani.

De regulă, vechimea mașinilor cu asigurare RCA este de aproximativ 11 ani în Cehia, Croația, Serbia și Slovenia, în timp ce autovehiculele cu polițe CASCO au aproximativ trei ani vechime.

În schimb, în Polonia și în Slovacia cele mai multe asigurări CASCO se încheie pentru mașini noi.

“Vechimea medie a mașinilor asigurate în Uniunea Europeană este de 8,2 ani, dar în Ungaria sau Cehiaă, de exemplu, se apropie de 12 ani. Trendul asigurării mașinilor din ce în ce mai vechi este confirmat și de către statisticile noastre”, a declarat directorul Centrului de competență în produse de asigurare al Generali PPF Holding, Jiří StÅ™elický, se arată într-un comunicat al Generali România.

În Cehia, 38% din mașinile cu polițe de răspundere civilă auto (RCA) încheiate de asigurătorii Generali PPF Holding din Cehia sunt marca Skoda, ponderea acestora ajungând la 42% în cazul asigurării CASCO.

Skoda este marca preferată și în Slovacia (22%) și una dintre primele cinci în România – 6%, Ungaria – 5,18% și Slovenia – 2,77%.

În Serbia, marca națională Zastava conduce 16,5%, în timp ce în România Volkswagen este pe primul loc – 21%, iar marca locală Dacia ocupă locul al doilea, cu 19%.

Culorile cel mai des întâlnite la mașinile asigurate RCA și CASCO sunt gri, roșu și alb.

“Când vine vorba de culori, griul metalizat este pe primul loc în rândul conducătorilor auto maghiari – 37%, încadrându-se practic în tendința europeană; 16% dintre sârbi au mașini albe, iar în Cehia culoarea gri metalizat se află în topul preferințelor, cu 12%. Roșul este pe locul al doilea în majoritatea țărilor”, se mai spune în comunicat.

În cele mai multe țări, asigurarea CASCO nu este o opțiune majoritară. În Croația și în România doar 20% dintre conducătorii auto dețin și o asigurare CASCO pe lângă polița RCA.

Ponderea acestora nu este cu mult mai mare în Cehia – aproximativ 25%, pe când în Bulgaria ajunge la doar 5%, iar în Serbia la 3%.

În schimb, aproape 50% dintre conducătorii auto din Slovenia au asigurare CASCO.

În cazul polițelor CASCO, cele mai multe daune implică marca Opel.

Skoda se situează pe locul secund la daunele CASCO în Europa Centrală și de Est și pe aceeași poziție în privința accidentelor declarate.

Bulgaria și Slovenia sunt singurele țări în care Skoda nu se află printre primele cinci cele mai asigurate autovehicule.

Leave a Reply