FOTO: Cei de la Metropolis confirmă: Proiectul imobiliar din zona MOPAL este momentan suspendat!

Bistrițenii primeau anul trecut o veste care i-a bucurat! În municipiul Bistrița, pe terenul pe care a funcționat fostul Combinat de Prelucrare a Lemnului de pe strada Tărpiului, ar fi urmat să se construaiscă un ansamblu rezidențial și un mall. Vestea i-a încântat la acea vreme în special pe tinerii din oraș, care sunt nevoiți să meargă la Cluj sau Târgu Mureș pentru o plimbare la mall sau chiar pentru a își face cumpărături ori a viziona un film.

Anul trecut, societatea Monte Calm Imob, condusă de unul dintre asociații Metropolis Grup – Radu Chifa, era dispusă să investească în reamenajarea zonei industriale din municipiul Bistrița și să construiască un ansamblu rezidențial în care să funcționeze spatii comerciale, birouri, o grădiniță, cabinete medicale și să existe și spații verzi.

Conform proiectului de atunci, în total ar fi urmat să se construiască 959 de apartamente. Totodată, ar fi urmat să fie amenajate parcaje stradale și garaje subterane pentru folosința viitorilor locatari: parcări supraterane – circa 760 și parcări subterane – circa 1.496.

La începutul anului trecut, proiectul privind amenajarea acestui ansamblu rezidențial a fost aprobat chiar și de Consiliul Local al municipiului Bistrița, planul urbanistic zonal primind acceptul consilierilor.

Însă, în timp, lucrurile s-au schimbat și la ora actuală, după ce clădirile fostului MOPAL au fost dărâmate, în acea zonă nu a mai rămas nimic. Nici lucrările nu au mai fost demarate, deoarece, criza financiară și-a spus cuvântul și în domeniul imobiliar.

Voci ale bistrițenilor spuneau că pe acel teren nu se poate construi deoarece există proprietari care și-au revendicat terenurile. Ion Bradea, directorul de marketing al Metropolis Grup, a lămurit pentru Bistrița Online situația actuală, oferind detalii.

Astfel, Bradea spune că “într-adevăr au existat situații de revendicare a terenurilor. Însă, menționez că acestea au avut loc înainte ca Metropolis Grup să preia terenul și construcțiile de la MOPAL. Toate acele solicitări au fost soluționate în instanță, iar la ora actuală, Metropolis Grup este proprietarul acelui teren (n.r. – cu o suprafață totală de 135.302 metri pătrați). Deci, noi am preluat acel teren fiind liber de sarcini“.

Ion Bradea explică și de ce proiectul nu a mai fost implementat. La ora actuală acesta este suspendat. “Proiectul din acea zonă este suspendat pe considerente financiare. Însă, asta nu înseamnă că la un moment dat nu va fi reluat. Șanse ca acesta să fie implementat există imediat ce piața imobiliară își va reveni la o anumită fluență în activitate” a mai precizat Ion Bradea.

Metropolis Grup este compania care a construit la Bistrița primul hotel de 5 stele situat în Parcul Municipal.

Așadar, până când piața imobiliară nu își va reveni la nivelul celei care a fost inainte de a se instala criza financiară și în România, nici amsamlul rezidențial și mall-ul din zona străzii Tărpiului nu va fi construit.

Join the Conversation

2 Comments

  1. Minicuni ordinare! Baietii sunt in proces cu oamenii, de aceea nu au demarat proiectul. Metropolis = Faliment

    1.  Ioana, te rog sa spui mai multe despre aceste procese cu oamenii ca sa putem lua legatura cu cei implicati in procese …

Leave a comment