FOTO/VIDEO: Comuna Budești, în sărbătoare! Localnicii au avut parte de evenimente organizate cu mare fast

În acest final de săptămână, comuna Budești i-a atras acasă pe toți fiii comunei, reușitele administrației locale din ultima perioadă au fost celebrate cu fast.

Și cum se cade la români, sărbătoarea satului, a comunității, a început cu cele sfinte. Încă de la prima oră a dimineții Vasile Codrea, primarul comunei Budești, i-a întâmpinat pe cetățenii comunei, dar și pe invitați la intrarea în curtea Bisericii ortodoxe.

După o strângere caldă de mână cu fiecare om în parte, tuturor li s-a pus în piept un mic tricolor, în acest sens Vasile Codrea s-a bucurat de ajutorul unor copii îmbrăcați în straie populare, care nu au omis pe nimeni. Și dacă tot a fost o zi specială pentru Budești, liturghia a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Beclean Doru Zimveliu.

Comuna Budești are în componență patru sate: Budești, satul de reședință, Budești-Fânațe, Å¢agu și Å¢ăgșoru, iar duminică oamenii s-au bucurat împreună de o zi superbă și plină de evenimente.

Imediat după cuvântul de învățătură creștin, cu mic, cu mare, toată suflarea din zonă a asistat la o serie de inaugurări de obiective.

Vorbim despre investițiile realizate printr-un proiect integrat pe Masura 322 „Renovarea și dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii culturale” având ca obiective: modernizarea drumurilor de interes local în comuna Budești, construcție grădiniță cu program normal în Budești și modernizarea căminului cultural din Budesti.

Prin acest proiect, în valoare de 2,5 milioane de euro, s-au asfaltat peste 11 kilometri de străzi comunale, lucrare realizată de Sc Dimex 2000 Company, care a schimbat fața comunei și i-a scos pe oameni din noroi.

Primarul, Vasile Codrea, aflat deja la al patrulea mandat, a reușit să implementeze cea mai mare investiție derulată în comuna Budești în ultimii 100 de ani. Proiectul integrat pe Măsura 322 a prevăzut și construcția unei grădinițe cu program normal în Budești, obiectiv care a fost foarte apreciat de comunitate, dar și de către vizitatori. Lucrarea realizată de SC Frasinul SRL a fost binecuvântată de preoți și în cel mai scurt timp preșcolarii se vor bucura de condiții optime pentru desfășurarea activității.

Căminul cultural din Budești are povestea s-a, o poveste nescrisă, dar vie în inimile oamenilor, care știu cu cât efort s-a ridicat acest obiectiv. Administrația locală a venit după ani de zile cu un aport substanțial la povestea acestei clădiri, a transformat-o într-o locație de interes public utilă și atractivă. Căminul Cultural din Budești se înscrie acum printre cele mai frumoase locații de acest gen din județ. Acest obiectiv a fost inaugurat cum se cuvine, toți cei care au răspuns invitației administrației locale au fost poftiți la prima masă organizată în noua sală pentru evenimente. Căminul Cultural a fost recompartimentat și pe lângă sala de evenimente, bucătărie și grupuri sanitare, va găzdui și o sală de repetiții, garderobă, bibliotecă și două săli pentru expoziții.

Toate obiectivele inaugurate duminică în comuna Budești au fost subliniate și printr-o manifestare cultural artistică.

Administrația Locală din Budești cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și a Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud a oferit publicului momente frumose, presărate cu diferite surprize.

Au evoluat pe scena din fața Bisericii ortodoxe din Budești Domnica Dologa, Cristina Retegan,  Veronica Bălan, Cornelia Ardelean Archiudean, grupul vocal al Școlii Generale Budești, formația de dansuri țigănești „Floare de salcâm” din Å¢agu, iar  invitați speciali au fost  Florentina si Petre Giurgi. Organizatorii s-au declarat extrem de mulțumiți de felul în care a decurs evenimentul și de faptul că acesta a reușit să îi atragă pe localnici.

Leave a comment