Alin Seserman, viziune tânără pentru Bistrița

A fost primul care a propus parcările rezidențiale

Alin Seserman a fost primul care a propus realizarea de parcări rezidențiale în municipiul Bistrița, parcări implementate cu succes. Seserman declară în ianuarie 2009 că soluția pentru rezolvarea lipsei locurilor de parcare ar fi amenajarea de parcări cu plată, atât în centrul Bistriței, cât și în zonele rezidențiale.

„Un proiect ambițios, dar care presupune o perioadă mai îndelungată, ar fi acela care prevede implementarea unui sistem de parcare cu plată în zona blocurilor de locuit. Avem foarte multe probleme cu parcarile, orașul e supraaglomerat și cred ca ar trebui să instituim un regim de parcare cu plată anuală; e, practic, vorba despre un abonament. Cine dorește să aibă un loc de parcare, să achite această taxă, iar din banii încasați de Primărie să fie realizate parcari noi”, spunea Alin Seserman într-un interviu în presa locală. Proiectul propus a fost implementat cu succes de către administrația locală.

Concesionarea terenurilor de sport pentru sintetice

Iubitor de sport, Alin Seserman a implementat la Bistrița ideea concesionării terenurilor care aparțin școlilor unor firme private, pentru realizarea de terenuri sintetice. Primele astfel de terenuri realizate au fost cele de la Școlile Generale Nr. 1, Nr. 2 și Nr. 3. Proiectele propus de Alin Seserman în Consiliul Local au fost puse în practică. Astfel, în 2012, după 10 ani, majoritatea școlilor din municipiu au terenuri sintetice realizate exclusiv din bani privați. Terenurile sunt folosite gratuit, în timpul orelor de curs, de către elevi.

Piste de ciclism montan

Un alt proiect propus de Alin Seserman și aprobat în Consiliul Local este cel privind identificarea și marcarea de trasee de biciclete în municipiu, pentru amatorii de ciclism montan. Proiectul a fost aprobat în septembrie anul trecut și prevede marcarea și semnalizarea tuturor traseelor și a drumurilor forestiere din jurul Bistriței, folosite de către pasionații de ciclism montan. Seserman spune că, dacă ar fi realizate marcaje detaliate, Bistrița ar putea intra pe harta competițiilor de maraton sau semimaraton pe două roți, așa cum sunt în mai multe orașe din țară, precum Brașov, Baia Mare, Sibiu, Mediaș.

Activ în mediul virtual

Alin Seserman este unul dintre politicienii bistrițeni activi în mediul virtual. Păstrează contactul cu bistrițenii atât pe facebook dar mai ales prin intermediul blogului săuwww.alinseserman.blogspot.ro. Pe blog a postat multe propuneri legislative, atât pentru administrația locală cât și pentru administrația central. În campania electorală locală din 2012, a prezentat platforma pentru municipiul Bistrița, care cuprinde o serie de propuneri pentru toate domeniile, de la infrastructură până la cultură și sport

Alin Seserman este politolog si economist, din anul 2000 consilier local in Consiliul local Bistrita. În perioada 1997-2000 a fost expert guvernamental în aparatul de lucru al Guvernului Romaniei. Între anii 2001-2012 a fost director executiv al SC Energoplast SA si SC Duravicon. Este căsătorit și are un  copil. „Îmi fac timp pentru toate, pentru familie, pentru fiul meu. Fac mult sport, joc fotbal, înot, merg cu bicicleta. Particip la evenimente, la meciuri de fotbal, la concerte. Citesc foarte mult, mă întâlnesc des cu prietenii. Rămân un pasionat al istoriei. Pentru un concert al trupei Coldplay sau al celor de la Depeche Mode am fost până în Budapesta. Consider că, dacă îți organizezi foarte bine timpul, poți să le faci pe toate”, se caracterizează, pe scurt, Alin Seserman.

Sursa: www.pdlbistrita.ro

Leave a comment