Averile candidaților la parlamentare făcute publice de Agenția Națională de Integritate! Vezi cum stau bistrițenii la acest capitol!

Agenția Națională de Integritate a procesat și publicat pe site declarațiile de avere și de interese ale tuturor candidaților la alegerile parlamentare.

Declarațiile de avere și de interese depuse în cadrul procesului electoral de către candidații la alegerile parlamentare din 9 decembrie se regăsesc pe portalul ANI, în secțiunea “Declarații de avere și de interese – Alegeri parlamentare 2012”.

“Pentru a facilita accesul la informație, secțiunea beneficiază de câmpuri avansate de căutare, precum nume / prenume, județ și funcții alese (deputat, senator)” se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit situației centralizate transmise Agenției Naționale de Integritate de către Biroul Electoral Central la data de 9 noiembrie, numărul total al candidaturilor rămase definitive în colegiile uninominale din cele 43 de cirscumscripții electorale este de 2.455.

“Menționăm faptul că toți candidații validați pentru alegerile parlamentare din luna decembrie 2012 au depus declarații de avere și de interese, conform prevederilor legale”, potrivit ANI.

Declarațiile de avere și de interese postate au fost transmise Agenției Naționale de Integritate de către Biroul Electoral Central, respectiv de către birourile electorale de circumscripție.

Să vedem cum stau bistrițenii la capitolul averi

Deneș Balasz (UDMR) este inspector școlar, deține conform propriei declarații de avere un apartament de 70 de metri pătrați situat în Beclean. El nu are terenuri, însă, în schimb deține trei autoturisme – o Dacia 1310, un Ford și un Hyundai. Din funcția de inspector școlar a câștigat anul trecut 24.000 de lei, iar soția sa a încasat aceeași sumă ca profesor la Școala Generală “Gheorghe Silași” din Beclean. Deneș Balazs candidează pentru un fotoliu de deputat pe Colegiul II.

Anton Cristian Bauer (UDMR) este instructor auto și candidat pentru Camera Deputaților Colegiul III deține un teren de 680 de metri pătrați și o casă de 70 de metri pătrați în localitatea Rodna. Acesta mai are și două autoturisme, o Skoda și un Volkswagen. Conform declarației de avere, anul trecut a câștigat 12.000 de lei, iar soția acestuia încă 13.000 de lei.

Cioancă Marius Ionel (PP-DD) vrea să devină senator și candidează pe Colegiul I.În declarația sa de avere, acesta susține că deține un teren în localitatea Tiha Bârgăului. El nu are nicio locuință sau un bun mobil trecut pe numele său și, de asemenea, anul trecut, nu a declarat că ar fi încasat venituri.

Ancuța Viorica Cârcu (PRM) candidează pentru Camera Deputaților, pe Colegiul III. În declarația sa de avere nu figurează că ar avea vreo proprietate și nici venituri.

Cremene Vasile (PP-DD) candidează pentru Senat pe Colegiul II deține două terenuri în Năsăud cu o suprafață de 800 de metri pătrați și două case tot în Năsăud. El nu deține niciun autoturism. Anul trecut a încasat 12.000 de lei, iar soția sa încă 9.600 de lei.

Eugen Curteanu (ARD) este consilier juridic și a intrat în cursa electorală pentru Senatul României, candidând pe Colegiul I. Acesta deține un teren intravilan de 1.600 de metri pătrați, un apartament și o casă de locuit și două autoturisme, unul Dacia și altul Mazda. Anul trecut a câștigat aproape 50.000 de lei, iar soția sa, care lucrează la Primăria Bistrița încă 20.000 de lei.

Ioan Deneș (USL), director comercial al companiei Termotec, candidează pentru un fotoliu de senator pe Colegiul II. El deține două case de locuit la Beclean și o autoutilitară marca Volkswagen. Anul trecut a avut un venit total de circa 24.000 de lei, la care se aaugă și veniturile soției – 8.400 lei și a copilului – 3.980 lei.

Dorin Dobra (USL) este lector universitar al Universității Babeș-Bolyai extensia Bistrița și candidează pentru un fotoliu de senator pe Colegiul I. El deține un teren de 1.400 de metri pătrați, un apartament în Bistrița și un autoturism marca Mercedes Benz. El a obținut o bursă de 48.000 de lei și a mai încasat anul trecut un venit de circa 30.000 de lei. Soția sa a încasat și ea 20.000 de lei.

Stelian Dolha (USL) este vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și candidează pentru un fotoliu de deputat pe Colegiul IV. Deține două terenuri intravilane, unul în localitatea Braniștea, un apartament și o casă de locuit și are un depozit de 30.000 de lei la BRD. Din postura de administrator al Memomed, anul trecut a încasat 12.000 de lei, iar soția sa, medic primar, a încasat și ea 24.000 de lei.

Gabor Feher (UDMR), angajat al Sistemului de Gospodările al Apelor Bistrița-Năsăud și candidat pentru Colegiul II Camera Deputaților deține două terenuri, însă nu are nici locuință și nici mașină pe numele său. El a încasat anul trecut 21.400 de lei.

Cristian Florian (ARD) este actualmente consilier juridic la SC Fasc SRL și candidat pentru Senat – Colegiul II. Fostul prefect al județului deține un teren în Bistrița, un apartament și o casă de locuit tot în Bistrița. Conform declarației sale de avere, are de returnat două credite de 11.000 de euro și respectiv 16.000 de lei. Din funcția de prefect a încasat anul trecut circa 58.000 de lei.

Maxim Gagea (PER) candidează la Senat, Colegiul II. Deține nu mai puțin de patru terenuri, două case de locuit în Bistrița și o casă de vacanță  aflată încă în construcție. Are de asemenea un Opel Kadett care este însă nefuncțional. Anul trecut, ca angajat al SC Diamelf SRL a încasat 9.600 de lei, iar soția sa 20.000 de lei.

Leon Girigan (PER) candidează pentru un post de deputat în Colegiul IV. Are două terenuri intravilane și unul agricol, o casă de locuit în comuna Prundu Bârgăului și un autoturism marca Dacia Logan. Ca persoană fizică autorizată a cștigat anul trecut 8.910 de lei.

Vasile Marc (ARD) este profesor la Școala Generală “Grigore Silași” din Beclean și vrea să obțină un fotoliu de deputat pe Colegiul II. Deține două terenuri, dintre care unul intravilan, un apartament ș în Beclean și o casă de locuit și o mașină marca Mazda. Are un cont de 30.000 de lei și datorii de 8.000 de euro. A avut un venit de 49.632 lei anul trecut, la care se adaugă venitul soției de 36.875 lei.

Teodor Ioan Mârză (PER) este proiectant și candidat pentru Colegiul II Camera Deputaților. Deține un autoturism Audi și un cont de 10.000 de euro la bancă. Anul trecut, atât el, cât și coția sa au câștigat câte 30.000 de lei.

Ioa Oltean (ARD) canidează din nou pentru un fotoliu de deputat pe Colegiul III. Oltean deține trei terenuri, trei apartamente, două în București și unul în Bistrița și o casă de locuit. Deține  de asemenea un autoturism Volkswagen Golf. Ioan Oltean are și acțiuni la Teraplast de 263.000 de lei, dat și datorii de 40.000 de euro. Anul trecut a încasat circa 75.000 de lei din salariu de deputat și diură și încă 60.000 de lei din închirierea unor spații.

Doina Pană (USL) este director adjunct la Colegiul Tehnic Infoel și candidează pentru Camera Deputaților pe Colegiul I. Deține un teren intravilan de 1.500 de metri pătrați, două apartamente, unul la Cluj și unul în Bistrița și o casă de vacanță. Are o datorie de 32.000 de euro la o bancă, iar anul trecut a încasat 30.134 de lei din salarii.

Alexandru Pugna (USL) este vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și interpret de muzică populară. A intrat în curca electorală pe Colegiul III Camera Deputaților. Deține un apartament în Bistrița, două autoturisme marca Ford și are conturi de circa 130.000 de lei , dar și datorii de 22.481 lei. Anul trecut a încasat circa 15.000 de lei ca solist vocal, alte circa 4.000 de lei din postura de consilier județean și încă aproape 20.000 de lei din drepturile de autor. Soția sa, expert în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud a avut și ea un venit de 16.788 lei.

Pavel Pupeză (PER) este tehnician silvic a intra și el în cursa electorală pentru Camera Deputaților, candidând pe Colegiul III. Deține trei terenuri în Telciu, două case de locuit tot în Telciu, patru mașini, un BMW, un Mitsubishi și două Dacii, dintre care una Duster. Are un depozit de 20.000 de lei la bancă, dar și datorii de 13.300 de lei la BRD. A avut anul trecut un salariu de 18.000 de lei.

Emilia Rhedey (PPMT) este contabilă și candidează pentru Senat Colegiul II. Are un apartzament la Săcuieni și o mașină marca Lada. Anul trecut a încasat 5.500 de lei, iar din pensie încă 8.500 de lei.

Monica Săsărman (ARD) este avocat și a intrat în lupta electorală pentru un fotoliu de deputat pe Colegiul IV. Deține un teren intravilan în Bistrița, două case de locuit în Bistrița, un autoturism marca BMW și un Pian “Forster”. Are datorii de 15.000 de euro la Raiffeisen Bank. Din meseria de avocat a câștigat anul trecut 68.650 de lei, din cea de consilier județean încă 3.375 lei.

Octavian Seciu (PP-DD) este consilier și candidează pentru Camera Deputaților Colegiul IV. Deține un apartament în București și anul trecut a încasat circa 50.000 de lei, iar soția sa încă 20.000 de lei.

Alin Seserman (ARD) este consilier local și a intrat în cursa electorală pe Colegiul I Camera Deputaților. Are un apartament la Bistrița și unul la Cluj, tablouri de 12.500 de euro. A donat cărți de circa 5000 de euro Bibliotecii Județene Bistrița-Năsăud și are datorii de 32.500 de euro la bănci. Anul tercut a avut un salariu de 18.000 de lei, iar soția sa 22.000 de lei.

Ioan Șeu (PP-DD) este administrator al unei firme și candidează pe Colegiul III Camera Deputaților. El are patru terenuri, două case de locuit, un spațiu comercial și o fermă, trei mașini – un Fiat, un Mitsubishi și un Volkswagen. Anul trecut a avut un venit de circa 22.000 de lei, la care se adaugă încă 10.000 de euro din închirierea spațiului comercial. Ioan Șeu a încasat și o pensie de 30.000 de lei anul trecut.

Daniel Suciu (USL) este consilier județean și vrea săp devină deputat pe Colegiul II. Nu ae nici terenuri și nici bunuri imobile, în schimb are un autotirsm marca Ford ți a încasat anul trecut circa 17.000 de lei, la care se adaugă și indemnizația soției sale pentru creșterea copilului – 21.552 lei.

Attila Szabo (UDMR) candidează pentru Colegiul I Camera Deputaților. Nu are nici terenuri, nici apartamente sau case și nici mașini. În schimb are în conturi 3.000 de euro și 22.000 de lei. Din funcția de firector de vânzări al unei firme a câștigat anul trecut 9.600 de lei, iar soția sa încă 9.400 de lei.

Ileana Szilagyi (UDMR) este instructor la Centrul Județean pentru cultură Bistrița-Năsăud și vrea să devină deputat pe Colegiul IV. Are un apartament și a încasat anul trecut 7.800 de lei. Soțul său a mai încasat încă 8.900 de lei. Din activități independente, Ileana Szilagyi a mai încasat încă 4.000 de lei.

Ioan Å¢etcu (PER) este manager al unei firme și vrea să candideze pentru Camera Deputaților Colegiul I. Are un apartament și un venit total de 10.00 de lei înregistrat anul trecut.

Ștefan Todea (PP-DD) va candida pentru Camrea eputaților Colegiul II. Are un teren în Lechința, o casă de vacanță tot acolo. Conform declarației sale de avere nu are niciun venit.

Alexandru Toniuc (PER) candidează pe Colegiul I Senat. Are un teren agricol în extravilanul municipiului Bistrița, două apartamente. A acordat anul tercut un împrumut de 45.000 de lei și tot anul trecut a avut un venit total de  9.000 de lei. Soția sa a mai ăncasat 16.400 de lei.

Ecaterina Took (UDMR) candidează pentru Colegiul I Senat. Are două terenuri și un venit de 45.000 de lei încasat anul trecut din meseria de consultant financiar.

Lucian Adrian Ungur (PP-DD) candidează pentru un post de deputat pe Colegiul I. Este cel mai bogat candidat. Deține 5 terenuri intravilane în Bistrița și alte patru agricole tot în Bistrița. Mai are încă 52 de apartamente și două spații comerciale. Ungur mai are trecute în declarația de avere trei mașini, un Fiat, un Opel și o autoutilitară Ford. Anul trecut a vândut peste 40 de apartamente, încasând peste patru milioane de lei. A împrumutat peste 250.000 de euro. Ca jurist a câștigat anul trecut 8.600 de lei, iar sotia sa încă 7.832 de lei. Tot la venituri figurează și vânzarea bunurilor mobile de circa 4 milioane de lei.

Leave a comment