20/09/2017

Cei doi elevi implicaţi în accidentul de la Suplai au fugit de la ore pentru a asista la slujba de la Mănăstirea Bichigiu

În data de 12 noiembrie, un copil de 12 ani din comuna bistriţeană Zagra a murit, iar altul de 13 ani este grav rănit după ce au căzut cu bicicleta într-o râpă. Cei doi mergeau spre Mănăstirea Bichigiu, unde voiau să ajungă la slujbă. Inspectoratul Şcolar a declanşat o anchetă întrucat cei doi plecaseră de la cursuri.

Comisia de cercetare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud care s-a ocupat de accident a prezentat raportul în urma desfăşurării anchetei la şcoala din localitate.

Discuţiile cu directorul unităţii de învăţământ, cu profesorii, elevii şi părinţii au concluzionat că cei doi copii au plecat de la şcoală fără acordul cadrelor didactice. În urma verificării catalogului, s-a constatat că cei doi elevi au fost puşi absenţi la orele din ziua respectivă.

Echipa de cercetare a trecut la discuţii cu fiecare clasă, elevii fiind sfătuiţi să fie  disciplinaţi, să-şi respecte profesorii şi să se supună regulamentului şcolar.

În urma nefericitului accident, ISJ BN a luat o serie de măsuri. Astfel, directorul unităţii de învăţământ va elabora şi va desfăşura un plan de măsuri, având ca rol îmbunătăţirea frecvenţei elevilor la ore. Profesorii se vor implica în acţiuni de integrare şi educare a elevilor romi, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud va face demersuri  pentru obţinerea unui post de mediator şcolar.

Sursa foto: www.inbanat.ro