Cei doi elevi implicați în accidentul de la Suplai au fugit de la ore pentru a asista la slujba de la Mănăstirea Bichigiu

În data de 12 noiembrie, un copil de 12 ani din comuna bistrițeană Zagra a murit, iar altul de 13 ani este grav rănit după ce au căzut cu bicicleta într-o râpă. Cei doi mergeau spre Mănăstirea Bichigiu, unde voiau să ajungă la slujbă. Inspectoratul Școlar a declanșat o anchetă întrucat cei doi plecaseră de la cursuri.

Comisia de cercetare din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud care s-a ocupat de accident a prezentat raportul în urma desfășurării anchetei la școala din localitate.

Discuțiile cu directorul unității de învățământ, cu profesorii, elevii și părinții au concluzionat că cei doi copii au plecat de la școală fără acordul cadrelor didactice. În urma verificării catalogului, s-a constatat că cei doi elevi au fost puși absenți la orele din ziua respectivă.

Echipa de cercetare a trecut la discuții cu fiecare clasă, elevii fiind sfătuiți să fie  disciplinați, să-și respecte profesorii și să se supună regulamentului școlar.

În urma nefericitului accident, ISJ BN a luat o serie de măsuri. Astfel, directorul unității de învățământ va elabora și va desfășura un plan de măsuri, având ca rol îmbunătățirea frecvenței elevilor la ore. Profesorii se vor implica în acțiuni de integrare și educare a elevilor romi, iar Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud va face demersuri  pentru obținerea unui post de mediator școlar.

Sursa foto: www.inbanat.ro

Leave a comment