Categories
Accident Bistrita

Tânăr băut și fără permis de conducere care a provocat un accident, reținut

Un tânăr de 24 de ani din județul Bistrița-Năsăud, care a condus beat și fără permis auto provocând, miercuri seară, un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, a fost reținut de polițiști după ce, inițial, acesta a fugit de la locul faptei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat tranmis joi de Inpectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, miercuri, în jurul orei 21.13, polițiștii au fost sesizați prin 112 de un șofer că, pe DN 17 D în localitatea Feldru, un autoturism în care se află doi tineri este răsturnat pe marginea drumului.

La fața locului a fost găsit un autoturism răsturnat în șanțul de colectare a apei pluviale, iar în interior se afla încarcerat și accidentat ușor un tânăr de 22 ani din Coșbuc, sub influența băuturilor alcoolice (0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat). În urma cercetărilor a rezultat că autoturismul în cauză a fost condus de o altă persoană, care a părăsit locul accidentului. Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr de 24 ani din Feldru. Acesta a fost depistat ulterior la domiciliul său, stabilindu-se că era sub influența băuturilor alcoolice (0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar permisul de conducere îi fusese reținut din luna ianuarie“, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, tânărul de 24 ani a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

El este cercetat penal pentru conducerea pe drumurile publice unui autovehicul având o îmbibație alcoolică peste limita legală și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Leave a Reply