24/09/2017

Tânăr băut şi fără permis de conducere care a provocat un accident, reţinut

Un tânăr de 24 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, care a condus beat şi fără permis auto provocând, miercuri seară, un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, a fost reţinut de poliţişti după ce, iniţial, acesta a fugit de la locul faptei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat tranmis joi de Inpectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, miercuri, în jurul orei 21.13, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de un şofer că, pe DN 17 D în localitatea Feldru, un autoturism în care se află doi tineri este răsturnat pe marginea drumului.

La faţa locului a fost găsit un autoturism răsturnat în şanţul de colectare a apei pluviale, iar în interior se afla încarcerat şi accidentat uşor un tânăr de 22 ani din Coşbuc, sub influenţa băuturilor alcoolice (0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat). În urma cercetărilor a rezultat că autoturismul în cauză a fost condus de o altă persoană, care a părăsit locul accidentului. Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr de 24 ani din Feldru. Acesta a fost depistat ulterior la domiciliul său, stabilindu-se că era sub influenţa băuturilor alcoolice (0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar permisul de conducere îi fusese reţinut din luna ianuarie“, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, tânărul de 24 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

El este cercetat penal pentru conducerea pe drumurile publice unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.