24/04/2017

CONSUELA va invita sa gatiti impreuna Paste al Ragu

NEATZA BUNA :)… pt ca este sambata si am fost rugata sa public o alta reteta… ma dedic voua.

PASTE AL RAGU….deci sa incepem, 250 gr carne tocata vita, 250 gr carne tocata porc si un carnacior sau 2 proapeti fiind mai gustosi, deoarece contin piper si usturoi. Amestecam totul si in continuare, adaugam urmatoarele ingrediente: 1 ceapa mare, tocata foarte fin (va indic robotul de bucatarie) si 2 morcovi, ii tocati tot prin robot, trebuie totul sa se amalgameze foarte bine si sosul sa fie fin.

Preparati o supa din vegeta, eventual 1 litru jumatate sau kiar 2… luati o cratita larga, destul de mare, puneti carnea cu ingredientele dar focul sa fie foarte mic. Lasati carnea cateva minute la calit, in care adaugati cateva linguri de ulei de masline, dar intre timp invartiti sa nu se prinda, dupa care audaugati supa…

Trebuie sa fiarba circa 2 ore. Dupa o ora jumatate de fiert, puteti adauga 2 catei de usturoi zdrobiti, piper si sare dupa gust. Si acum adaugati sosul de rosii, eu va indic de provenienta italiana ca si compozitie mai dens, in acest caz va orientati puteti adauga pana la un kg sau 750 gr…

Atentie! Trebuie aceasta reteta sa aiba destul sos, chiar mult dar sa nu fie subtire… iar de abia acum adaugati vin rosu, un pahar… in aceasta reteta puteti adauga o foaie de dafin… dupa 2 ore de fiert, si dup ace vinul sa evaporat, totul este gata.

Paste, recomand tagliatele sau fusili… marca italiana, pe care le fierbeti cu sare grunjoasa si recomand sa respectati instructiunile, le fierbeti doar atatea minute cat scrie pe cutie. Acest sos RAGU se poate dubla sau tripla cantitatile si pune la congelator, in cutii bine sigilate. Asa aveti mereu sos RAGU proaspat… va poop si doresc POFTA BUNA si UN WEEK-end MINUNAT!